MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » ÇEVRE DOSTU ARABA ‘HYDROP V3’ KARTALLI ÇOCUKLARA TANITILDI
ÇEVRE DOSTU ARABA ‘HYDROP V3’ KARTALLI ÇOCUKLARA TANITILDI

ÇEVRE DOSTU ARABA ‘HYDROP V3’ KARTALLI ÇOCUKLARA TANITILDI

 

KARTAL BELEDİYESİ ÇEVRECİ ARACI ÇOCUKLARA ANLATTI

Kartal Belediyesi, Marmara Üniversitesi tarafından hayata geçirilen, hidrojenle çalışan araba projesi ‘Hydrop V3’ün Kıraç Okulları’ndaki tanıtımına katıldı.

‘Hydrop V3’ün tanıtımında Kıraç Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kıraç ve Sinem Kıraç, okul müdürü Banu Yalçın, Kıraç Okulları’nda anaokulundan liseye eğitim gören öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Kaplanoğlu ve öğrencileri yer aldı.

 

 

Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Kaplanoğlu, Kıraç Okulları öğrencilerine, aracın çalışma prensibini anlattı. Daha sonra okulun bahçesinde çalıştırılan ‘Hydrop V3’e öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Daha sonra Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, hidrojenle çalışan ‘Hydrop V3’ün çevreye katkısını ve hidrojenin önemini anlattı. Kars, “ Hidrojenin, yaygın bulunabilen bir element olmasının dışında belki de ilk dikkate alınması gereken noktası, kendisinden elde edilecek enerji verimliliği ya da miktarı açısından en bereketli materyallerden biri olması. Hidrojen kesinlikle doğal bir yakıt tipi ya da türü değil. Başta su olmak üzere değişik hammaddelerden elde edilebilen sentetik bir yakıt tipi. Hidrojenin son yıllarda önem kazanmasının nedenleri arasında; çevre dostu olması, zehirli bir etkisi bulunmaması, tükenmez yani yenilenebilir bir enerji kaynağı olması, depolanabilme ve taşınabilme imkanı sunması ve diğer enerji türlerine rahatlıkla çevrilebilir olması yer alıyor. Sıfır CO2 salınımı sayesinde çevreyi kirletmez” dedi.

,

Hydrop V3 Nasıl Çalışıyor?

Adını ‘Su damlası’ndan alan ve bu nedenle damla şeklinde tasarlanan Hydrop V3, hidrojen ile çalışıyor. Hidrojen atomları önce yakıt hücresine geliyor. Burada atomlar membranlara çarparak H+ iyonu ve elektron olarak ayrılıyor. Elektonlar, elektrik akımı meydana getiriyor. Bu akım motora geliyor ve araç bu sayede hareket etmeye başlıyor. H+ iyonları ise oksijen ile birleşerek su oluşturuyor. Emisyonu sadece su buharı oluyor.

 

Galeri
📆 11 Mayıs 2017 Perşembe 13:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR