MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Politika, Toplum » CHP Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Oğuz Aykan yerel basın mensupları ile bir araya geldi
CHP Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Oğuz Aykan yerel basın mensupları ile bir araya geldi

CHP Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Oğuz Aykan yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Oğuz Aykan, toplantıya kendisini tanıtarak başladı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aykan, Kartal ile tanışmam 2000 yılında oldu, Kartal’ı küçük bir Anadolu kentine benzetiyorum. burada insanlar birbirine selam veriyorlar, ilişkileri daha sıcak ve samimi. Bütün bu özellikler Kartal’a yerleşmeme neden oldu. Çocuk yetiştirmek için ideal bir kent, daha da güzelleştirilebilir.” dedi.
Aykan, “Malatya Aslantepe’de 1964’te doğdum. İlkokulu Laleli’de okudum. Ortaokulu ve Liseyi Fenerbahçe Lisesi’nde tamamladım. İlkokuldan beri çocukluk hevesim Mimar Sinan Akademisi Mimarlık Fakültesini kazandım ve yüksek mimar olarak mezun oldum. İş hayatına aile şirketi olarak başladım. Sonrasında inşaat sektöründe ilerledik. 1992-2000 döneminde yurtdışı çalışmalarımız oldu. Okul yapmak çok keyifli geldi. Hacı Mustafa Tarhan Lisesi ile başladık ve Anadolu yakasında 8 okul projesi yaptık.
Mimarlar Odası üyesiyim. Malatya Eğitim Vakfı üyesiyim. Atatürkçü Düşünce Derneği’nde çalışmalarım var. Yurtdışında fazla kalmam ülkemdeki zenginliği ve değerleri daha iyi anlamamı sağladı. Aileme çocuğuma sarılır gibi bu değerlere sarılmamız gerektiğini düşünüyorum.

oguz-aykan-kahvalti1
Ben Kartal ile 2000 yılında tanıştım.

Mehmet Hilmi Altay okulunu yapmak için geldim. O zamanda da şimdi de çok hoşuma giden şey, Kartal’ın küçük bir Anadolu kenti gibi sıcacık insan ilişkilerine sahip olmasıdır. Selam alıp selam verebildiğimiz bir semt, bir ilçe. Bu sebeple Kartal’a ve Kartallıya hizmeti arzuluyorum. Ranta sırtını dönen, dik durabilen bir yönetimde fayda var. Halkımızın buna ihtiyacı var. Bu düstur ile hizmet yarışına girdim.” dedi.
Aykan: “Nevşehir, doğru değerlendirilirse..”
Oğuz Aykan gazetecilerin sorularına ise şöyle cevaplar verdi.
Aykan ise; Benim derdim kimseyi yermek değil. Nevşehir’de otel yapıldı. Bence o otel gerektiği gibi işletilirse gayet iyi bir gelir kaynağı olabilir.
Kartal’ın şuan stokları, konut, ticari alan ve üretilecek stoklarının ne kadar olduğunu biliyor musunuz? Bunun yanında sizin dediğiniz borç %1′lerde bile değil. Doğru projelendirebilirsek, Kartal son derece farklı bir kente dönüşebilir. İstihdam konusunda da belediyeye yük olmadan kendi üreterek bağımsız bağımsız işletmeler gibi bu sosyal paylaşım projelerinden projelerimiz var. Her dönemin yanlışları vardır. İnsan olanın yanlışı olmaz mı önemli olan, bunların farkına varıp, doğruya çevirebilmek. Bunlarıda elbirliği ile yapacağız. Yani seçimlerden sonra çekişme değil, projeler olmalı ve bizler bu projeleri uygulamalıyız.
Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi farklı partilerden olunca çeşitli sorunlar yaşanıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Şeklinde ki soruya ise esprili bir yanıt verdi.
Aykan; İyi de arkadaşım büyükşehri de biz alacağız. Neden zorluk çekelim ki? Tabi bu işin birinci şıkkı. İkinci ihtimalde ise Kadir Topbaş ile aynı okuldan mezunuz. Hocalara o da ihanet etmez, bende ihanet etmem. ” dedi.
kaynak:kent34

Galeri
📆 19 Kasım 2013 Salı 13:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR