MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » CHP KARTAL İLÇE BAŞKANI KISKANÇ’TAN YENİ YIL KUTLAMA MESAJI
CHP KARTAL İLÇE BAŞKANI KISKANÇ’TAN YENİ YIL KUTLAMA MESAJI

CHP Kartal İlçe başkan’ı Erdal Kıskanç’ın yeni yıl kutlama mesajı 

 

Sevgili Kartal Halkı, 

2017 Yılına Girerken Geçtiğimiz Yılın Bir Değerlendirmesini Yapmak Yeni Yılın Ülkemiz ve Tüm İnsanlık İçin Sağlık, Mutluluk ve Huzur Getirmesi Temennisiyle Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Olarak Yurttaşlarımızın Yeni Yıllarını Değerli Yerel Basın Organlarımız Aracılığıyla Kutlamak İsterim.

 
Değerli Yurttaşlarım, 
2016 Yılını  Önceki Yıllarda Olduğu Gibi Büyük Acılar ve Kayıplarla Geride Bırakıyoruz. Geçtiğimiz Yıl, 2016’ya Girerken, 2015 Yılının Zorlukları, Acıları, Yorgunlukları ve Kayıplarıyla Bu Yıla Olan Öfkemizi Dile Getirirken, Bir An Önce Bitmesini Dilerken 2016 Yılının Umutlarla, Güzelliklerle Geçmesini Ülke Olarak Arzulamıştık…
Ancak Yine Öyle Olmadı ve 2016 Yılı Da Bir Önceki Yılları Aratmadı Hatta Üstüne Darbe Girişimi ve Kanlı Terör Olayları , Krizler, Kaoslar Ekleyerek Hep  Devam etti.                                                                               Türkiye Bugün Mutsuz ve Umutsuz Yığınlar, Kayıp Nesiller, Bırakalım Geleceklerini Bugünlerini Dahi Kuramamış Kitleler, Bu Ülkenin Hazin Gerçekliğidir.
Hiçbir Asayişin Olmadığı, Herkesin Her An Bir Yerde Bir Patlamada Ya Da Nereden Geldiği Bilinmeyen Bir Kör Kurşunla Ölüme Endeksli Yaşadığı, Kadınlarının, Genç Kızlarının, Küçük Çocuklarının Kaçırıldığı, Tecavüz Edildiği, Vahşi Cinayetlere Kurban Gittiği Bir Ülke, Yaşanılır Olmaktan Çıkmış ve Hiçbir Güvencenin Kalmadığı Bir Yer Haline Gelmiştir.
Bunların Yanı Sıra Üniversite Mezunu İşsiz Sayısı Milyonları Aşmış, Kredi Kartı Borçları Var Olan Gelirlerin On Misli, Yüz Misli Yukarılarına Çıkmış, İnsanların En Temel Hakkı ve Devletlerin de En Asli Vazifelerinden Biri Olan Mülkiyet Hakkı Ortadan Kalkmış, Ev Kiraları Aylık Kazançları Aşmış, Döviz Yerli Parayı Eritmiş, Yok Etmiş;

Eğitim Sistemi İlköğretimden Üniversiteye Kadar Tamamen Çökmüş, Bir-İki Tane Güzide Üniversitemiz De Siyasi Hınç ve Emellerle Tarumar Edilmiş, Nitelikleri Yok Edilmiş; Bilimsel Bütün İlerlemeler Tam Tersi Seviyede Geriye Yürür Olmuş, Eğitim Seviyemiz ve Okullarımız   Dünya Sıralamalarında Son Sıralarda Yer Alır Olmuştur.

Çağdaş Dünya Devleti Olmanın En Önemli Kriterleri Olan Çoğulcu Demokrasi, Çoğunlukçu Dayatmaya Kurban Edilmiş, Yargı Bağımsızlığı Teorikte De Pratikte De Hayasızca Katledilmiş,
Ülkemiz Yaklaşık Bir Yüz Yıl Sonra Tekrar Geriye Götürülerek Dış Politikası Hezeyanlarla Dolu, Sürekli Rota Değiştirmeler, Hamasi, Epik Söylencelerden Öte Geçemeyen, İcraattan Yoksun, Her Türlü Yönlendirmeye Açık, Diplomatik Üslup ve Yetenekten Olabildiğince Uzak Bir Anlayışla Savruk Bir Biçimde Yoluna Devam Eden Ülkemizin Son Yıllarda Uluslar Arası Alanda Kazanabildiği Tek Bir Başarısı Yoktur.
Suriye Noktasında Atılmış Yanlış Adımlar, Türkiye’ye Ekonomik, Siyasal Ve Sosyolojik Büyük Sıkıntılar Çıkartmış, 5-6 Yıl Geçtikten Sonra Bunca Yıl İzlenen Politikanın Yanlışlığı Nihayet Kavranmış Fakat
Türkiye’yi Yığılmış Ciddi Problemlerle Karşı Karşıya Bırakmış Ülke Terör Örgütlerinin Ortak Pazarı haline Gelmiş iken Anayasa Değişikliği ile Türkiye Bir Başkanlık Sistemiyle Karşı Karşıya Getirilmek İsteniyor. Bu Başkanlık Sistemiyle Tek Adamlık Bir Rejim Değişikliği Yapılması Hedefleniyor. Bir Kişi Hem Hükümet, Hem Meclis Hem de Yasama , Yürütme ve Yargıyı Tek Bir Elde Toplamak, Demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi Tarihe Gömmek İstiyor. Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Bu Sistem Alelacele Türkiye’de Hayata Geçirilmeye Çalışılıyor.
Dolayısıyla, Bir Ülkenin Dış Politikası da, Günlük Siyasi Olaylara Yaklaşır Gibi Ani Kararlarla, Tez Canlı Politikalarla, Kaprislerle ve Kişisel Beklenti ve Düşüncelerle Aceleyle Şekillenmez, Şekillenmemelidir de.
Maalesef Türkiye’nin Dış Politikası; Enerji, Ekonomi ve Diplomasi Alanlarında Hızlı ve Derinlikten Yoksun Ani Çıkışlarla Yol Aldığı İçin,  Bir Yüz Yılda Oluşan Bir Yapı Bir Yıl İçerisinde Tamamen Değişebilmekte Veya Çok Uzun Boyutlu ve Derinlikli Analizlerle Değişmesi Gereken Politikalar Yine Kısa Sürede Başka Şekiller Alabilmektedir.
Türkiye 2016 Yılını İşte Bu Konumda Geride Bırakırken 2017 Yılına Da Bütün Bu Sorun Ve Açmazlarla Girmektedir.

Odur Ki, 29 Ekim 1923 Ruhunu Tekrar Dirilten,
93 Yıl Önce Bugünleri Görmüş ve Devleti Çağdaş Değerler Üzerine Oturtarak Kurmuş   Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve Beraberindeki Saygın Devlet Adamlarımızın İtibarlarını İade Eden ve  O Çağdaş Değerlere Geri Dönen Bir Türkiye İle Yeni Yıla Girmiş Olalım.

Saygıdeğer Kartal Halkı,
Sevgili Kardeşlerim,
Bu Vesileyle Bütün Yurttaşlarımızın Yeni Yılını Kutluyor, 2017 Yılının Ülkemiz ve Tüm Dünya Halkları İçin, Özellikle de Yarınlarımız Olan Çocuklarımız İçin Huzurlu ve Esenlik Dolu Geçmesini Temenni Ediyorum.

Erdal KISKANÇ
CHP Kartal İlçe Başkanı

📆 31 Aralık 2016 Cumartesi 15:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR