MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ”CHP KARTAL KADIN KOLLARI KADINLARI UNUTMADI”
”CHP KARTAL KADIN KOLLARI KADINLARI UNUTMADI”

Kartal Belediyesi ve CHP Kartal Kadın Kollarının ortaklaşa düzenlemiş oldukları ,8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Anma Paneli Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.Panelde Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Millet Vekili ,ve Parti Meclisi Üyesi Prof.Dr.Gaye Uluer konuşmacı olarak katıldı.

 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Anma Paneli ,fabrikada kilitli bırakılan ve yaşamlarını yitiren 120 kadın ve yaşamını yitirmiş kadın hakları savunucusu tüm kadınlar anısına Saygı duruşu ve ardından ,İstiklal Marşıyla başladı.

 
Açılış konuşmasını Kartal Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Sayın Kiraz Uzuntaş Gerçekleştirdi.

Sayın Uzuntaş konuşmasında şunlara değindi:
Çok kıymetli Kadınlarımız hepiniz bu anlamlı güne hoşgeldiniz ,evet bugün çok anlamlı ve bir okadarda acıların yaşandığı birgün.120 fabrika işçisi emekçi kadınlarımızı kaybettiğimizbir gün.Kadınlarımız hakkı ödenmez, Peygamberimizinde dediği gibi cennet anaların ayakları altındadır.Ne yazıkki bu anlayıştan uzak bir toplumda var olma savaşı veriyoruz,bizler bu savaşta sonuna kadar direneceğiz .

 

 

Biz kadınlar anayız eşiz yoldaşız işçiyiz kısacası biz kadınlar herşeyiz.İnşallah 16 Nisanda ”Hayırlı”bir sonuç alarak kadınlarımızın etmiş olduğu mücadeleyi dahada taçlandırıcağız.Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle bitirmek istiyorum Ey Kahraman Türk Kadını ! Sen Yerde Sürünmeye Değil, Yükselmeye Layıksın!herkese birkez daha hoşgeldiniz diyorum saygılar sunuyorum dedi..

 
İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Arzu Öner’söz alarak kadınlara seslendi.
Sayın Öner konuşmasında şunları söyledi.Değerli kadınlarımız hepinizin bu anlamlı gününü kutluyorum hoşgeldiniz.Kadınlarımızın ne giyeceğine karıştılar,Kadınlarımızın anneliğine karıştılar ,Kadınlarımızın gülmesine karıştılar kısacası kafalarında canlandırdıkları kadın profilini yaratana dek karıştılar ve karışmaya devam ediyorlar.Bizler kadınlar olarak böyle bir baskıya boyun eğmeyeceğiz ,çok sancılı bir dönemdeyiz ,az önce saymış olduğum şeylerinde ötesinde baskılar olabilir ,işte bu sebeptendirki 16 Nisan bizim için bir dönüm noktasıdır Sevgili kadınlarımız CHP ‘li emekçi kadınlarımız ,16 Nisanı lehimize çevirip sandıktan ”Hayır” alacağımıza yürekten inanıyorum.Biz kadınlara bu anlamda görev düşmekte .Çalışacağız sokaklarda olacağız .Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyor ve tekrar 8Mart Dünya Emekçi Gününüzü kutluyorum dedi.

 
Panelde konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Millet Vekili ve Parti Meclis Üyesi Prof.Dr. Gaye Uluer Öğrencilik yaşamından doktorluk mesleğinden tutunda Prof.Eğitiminden kesitlerle Bir kadının azmini ve bir kadının istedikten sonra başaramayacağı hiçbirşeyin olmadığını anlattı.Aslında Kadınların asla pes etmemesi gerektiğini,ve mücadeleye sonuna kadar devam etmeleri gerektiğini belirtti.
8 Mart Dünya Emekçi Günü Anma etkinliğinin süpriz konukları vardı.Şehit Üsteymen Gökhan Yavuzun değerli Annesi Emine Yavuz ve babası Hikmet Yavuz’a bu anlamlı günde yer veren CHP bir önceki dönem Kadın Kolu Başkan adayı Sayın Özlem Bulut’ bir vefa örneği gösterdi.
Sayın Bulut Şehidimizin isminide taşıdığı , Kartal Topselvi ‘de bulunan Şehit üsteymen Gökhan Yavuz okulunda gönüllü olarak ,ingilizce öğretmenliği yapmaktadır, aynı zamanda okulun düzenlemş olduğu destek kahvaltısına bir gurup arkadaşlarıyla katılım sağlayarak okula destek olmuştur.Kahvaltı esnasında Şehidimizin değerli annesi ve babasıyla tanışmış ,onları CHP Kartal Kadın Kollarının düzenlemiş olduğu ,8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Anma Etkinliğine davet etmiştir.
Şehidimizn annesi ve babası ayakta alkışlandı ve salonda duygu seli yaşandı.
Anma etkinliğinde Panalist olarak katılan Prof.Dr. Gaye Uluere plaket taktim edildi plaketini Kartal Belediye Başkanı Sayın Op.Dr. Altınok Öz adına Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel Taktim etti.
Panel Kartal AGON dans gurubunun hazırlamış olduğu , birbirinden güzel dans gösterimi ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken ,Kartal Belediyesi Kadınlar Orkestasının vermiş olduğu konserle Kartallı kadınlara hoşça vakit yaşattılar. .Anma etkinliği ”Hayırlı”dileklerle olaysız son buldu..
Bizde İstanbul 34 gazetesi olarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz…

HABER FOTO:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 09 Mart 2017 Perşembe 01:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR