MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » CHP KARTALDA ATATÜRK’ÜN TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ VERİLİŞİNİN 82. YILINI KUTLADI
CHP KARTALDA ATATÜRK’ÜN TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ VERİLİŞİNİN 82. YILINI KUTLADI

CHP KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI ATATÜRK’ÜN TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLİŞİNİN 82. YILINI  KARTAL MEYDANINDA  BASIN AÇIKLAMASINYLA KUTLADI.

 

Kartal Meydanındaki kutlama saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

CHP kadın kolları Başkanının katılmadığı böyle önemli bir günde basın açıklamasını CHP Kartal İlçe yöneticilerinden Saadet Çetinkaya bir basın açıklaması yaptı ve şunları söyledi:

 

5 Aralık 1934 Mustafa Kemal Atatürk ve kurucusu meclisin Cumhuriyeti kurulduktan sonra attığı temel adımlardan biri Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasıdır.Şüphesiz kadının elinin değmediği bir vatanın korunması ve payidar kalması mümkün değildir.Vatan savunmasında siperlerin büyük direnişine ve seçilmede söz hakkı sahibi olması da  oldukça tabi bir durumdur.

 

Kadın olmanın verdiği direnç ,önsezi ve ileri görüşlülük oldukça mühim bir gerçektir.Bu gerçekler tüm ulusumuzu çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerlemeye muktedir kılacaktır.

Günümüzün dünyasında lokomotif Avrupa devletlerinden çok daha önce kadınlarımıza bu hakkın tanınmış olması Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün nedenli devrimci ve aydınlık bir Türkiye hayaliyle yola çıktığının ,buna göre yasalar oluşturduğunun önemli bir kanıtıdır. Atatürk Türkiyesin de ve Atatürk devrimlerine bağlı yaşayan biz kadınlar ebediyen Ulu Önderimize büyük bir minnet ve şükran duyarak anacağız.

 

Biz kadınlar olarak buradan sizlerin önünde Laik,demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devletine ,Atatürk İlke ve İnkılaplarına ilelebet sadakatle bağlı kalacağımıza ,ülkenin bekası için var gücümüzle çalışacağımıza ,yılmadan büyük bir özveri ve mücadele içinde olacağımıza söz veriyoruz dedi ve kutlama olaysız sona erdi.

HABER FOTO:NURAY YILMAZ
dscf8771 dscf8776 unnamed-11 unnamed-14

Galeri
📆 05 Aralık 2016 Pazartesi 13:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR