MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » CHP PARTİ MECLİS ÜYESİ HÜSNÜ SÜSLÜ YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ
CHP PARTİ MECLİS ÜYESİ HÜSNÜ SÜSLÜ YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ

 CHP Parti Meclis Üyesi Hüsnü Süslü Kartal  Grand Mira otelde gerçekleştirdiği  ,basın toplantısında ,Kartal ve çevresindeki yerel basınla biraraya geldi.,yerel basının sorunları ve Başkanlık Sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.Pazar sabahı annesini kaybeden Sayın Süslü ,daha önceden planlanmış olduğu için ve davetlileri madur etmemek adına toplantıyı iptal etmedi.

 

Sayın Süslü toplantıda, yaptığı konuşmasında şunlara değindi.

Bazılarınız haberdar olmuştur belki ama bu sabah ,annemi kaybettim.Toplantıyı iptal etmeyi düşündük ama  çoğu arkadaşların telefonuna ulaşamayacağımız dan ve sizleri o saatte rahatsız etmemek ve ma dur etmemek adına toplantıyı iptal etmedik. Hepinizden ayrıca bu anlamda özür diliyorum.Mesleğim boyunca bir çok hastayı hayata dön der dim .yaşamın kıyısından aldım, fakat anneme yetişemedim. Mekanı cennet olsun ölüm hepimiz için kaçınılmaz .Allah sıralı ölüm versin . Son derece üzgünüm .

 

Bu toplantının bütün amacı 10 ocak çalışan gazeteciler günüyle ilgiliydi.Geçmişte olsa, Çalışan gazetecilerin gününü

kutluyorum.Çoğunuzunda bildiği üzere ,Ulusal basının üzerinden yandaş gazeteci sıfatları üzerinden,oyunlar oynanmaktadır.Ama sizler Yerel gazetecilersiniz,omuzunuz’daki bu yük haricinde birde yerelde siyaset yerelde,yönetimde olan kişilerin baskılarıyla mücadele ediyorsunuz. Türkiye’de basılı medyanın sadece 100/89 ‘u yerel yalnızca ulusal ölçeklerde çıkan gazeteler 100/6 civarında ve bu bizim verilerimiz değil,Tüekin verileridir.Gazeteci istihtam edemiyorsunuz ,matbaa giderlerini karşılayamıyorsunuz. Birde Benden taraf olacaktın anlayışında olan ,siyaset yada yerel yönetimde olan hangi kadame’de olursa olsun bunların baskısı var .İşiniz zor dahada zora gidecek gibi gözüküyor.Basının sorunlarıyla ilgili CHP olarak ciddi uğraşlar içerisindeyiz.Ulusal basın yerel basın üzerinde ciddi baskıları sürüyor ,ama bunların takipçisi olacağız.

 

 

Ve gündemimizde birde ,Başkanlık sistemi gibi bir anayasa değişikliği var.CHP daha ilk günden bu tip bir Başkanlık sistemine karşı olduğunu güçlü Demokratik yapıdan taraf olduğunu defalarca söyledi.Öncelikle şunu söyleyeyim ,bizler Mustafa Kemal Atatürk mezarından çıkıp gelse biz buna da karşıyız ,Genel Başkanımız Kemal Kılıç’tar Oğluna’da bu yetkiler verilse biz ona da karşıyız.Bizim uğraşımız hedefimiz kimse yanlış anlamasın ,ne AKP nede Recep Tayip Erdoğan’dır .Biz güçlü  parlamenter sisteminden yana olduğumuzu dile getiriyoruz. Tekrar buraya kadar geldiğiniz için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum  dedi.

Basın toplantısında söz alan bir diğer isimse CHP Kartal ilçe Başkanı Erdal Kıskanç ‘ta kısa bir konuşma yaptı Sayın Kıskanç şunları söyledi.

Öncelikle Sayın PM Üyem Hüsnü Süslü’ye başsağlığı diliyorum acısını paylaşıyorum.Ülkemizde terör Saldırıları,Çok ciddi ekomomik kriz varken, yangından mal kaçırır gibi ,Başkanlık sisteminin gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum ,bu neyin telaşıdır yada ne düşünülmektedir.Anayasa değiştirilsin tamam fakat Anayasayı değiştir ken sivil toplum örgütlerinin ,siyasi partililerin ,üniversitelerin,sendikaların oturup büyük bir mutabakat sağlayarak değişiklik yapılmalıdır geçmişte bu yapıldı. Ancak şimdiki hü kü met böyle bir anlayışa sahip değildir.Türkiye gerçekten tek adamlık diktatörlüğe  doğru gidiyor.Millet Vekillerimize teşekkür ediyorum büyük bir mücadele veriyorlar inşallah meclisten geçmez benim temennim bu yönde dedi .Ve Kıskanç teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

Toplantı basın mensubu arkadaşların  sorularıyla noktalandı.

 

İstanbul 34 gazetesi olarak Süslü ailesine Başsağlığı diliyoruz Sabırlar diliyoruz.

haber :foto Nuray Yılmaz

Galeri
📆 15 Ocak 2017 Pazar 14:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR