MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » CHP’den ‘Anayasa Değişiklik Teklifine’ eş zamanlı protesto
CHP’den ‘Anayasa Değişiklik Teklifine’ eş zamanlı protesto

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Birimi’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Engelsiz Üretim Atölyesi’nin öğretmen ve öğrencileri, yeni yıl kutlaması gerçekleştirdi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından 2012 yılında kurulan ve “Üreterek Engelleri Aşıyoruz” sloganıyla örnek çalışmalara imza atan Engelsiz Üretim Atölyesi, yeni yılı coşkuyla kutladı.

Hürriyet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kutlamada öğretmen ve öğrenciler hazırlanan yeni yıl pastasını hep birlikte keserek büyük bir aile fotoğrafı çektirdi. Öğretmenlerin ve engelli öğrencilerin doyasıya eğlendiği yılbaşı kutlaması neşe içerisinde geçti. 2017 yılına yeni umutlarla girdiklerini ifade eden öğrenciler, yeni yıl için güzel dileklerde bulundu.

 

Engelsiz Üretim Atölyesi

 

Engelsiz Üretim Atölyesi Hürriyet Kültür Merkezi ve Soğanlık Kültür Merkezi olmak üzere 2 sınıfta 28 öğrencisiyle hizmet vermektedir. Engelsiz Üretim Atölyesinde meyve sabunu ve takı kursları verilmektedir. Kartal Belediyesi ve Kartal Halk Eğitim Merkezi  birliği ile hayata geçen projede engelli gençler Engelsiz Üretim Atölyesi’nde 2012 yılından bu yana eğitim alarak üretim yapıyor. Atölye, her yıl çok sayıda gencin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Proje kapsamında değişik el emeği ürünler, kokulu sabunlar, file poşetler, anahtarlıklar, takı kutuları ile birçok takı ve aksesuar gençlerin elinden çıkıyor. Engelsiz Üretim Atölyesi Projesi örgün eğitim alan gençlerin yaz tatillerinde evlerinde kapalı kalmamaları ve sosyalleşip üretime katkı sağlamaları için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde geliştirildi. Öğretmenler tarafından el sanatları noktasında eğitim alan engelli vatandaşların toplumla bütünleşmeleri ve üretim sürecine katılmaları düşüncesi ile açılan atölyeler, gençlerin ailelerine de sosyal katkı sağlıyor.

 

Galeri
📆 30 Aralık 2016 Cuma 15:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR