MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Maltepe, Manşet, Politika, Toplum » CHP’Lİ VEKİLLERDEN ‘GÜLSUYU’ AÇIKLAMASI
CHP’Lİ VEKİLLERDEN ‘GÜLSUYU’ AÇIKLAMASI

CHP milletvekilleri Müslüm Sarı, Celal Dinçer ve Mahmut Tanal, Maltepe’deki incelemelerle ilgili Maltepe Gülsuyu Gülensu Heykel Meydanı’nda açıklama yaptı.

CHP olarak konuyla yakından ilgilendiklerini belirten Sarı, “Son bir kaç ayda ciddi şekilde yoğunlaşan bir çete saldırısı söz konusu bu bölgede. Özellikle Gezi olaylarından sonra bu saldırıların dozunun artmaya başladığını gördük” dedi.
Chp milletvekilleri Müslüm Sarı, Celal Dinçer ve Mahmut Tanal, geçtiğimiz günlerde 9 kişinin yaralandığı olaylar ile ilgili olarak Maltepe Gülsuyu Gülensu Heykel Meydanı’nda açıklama yaptı. CHP Milletvekili Müslim Sarı, “Bugün buraya son zamanlarda yaşanan çete saldırılarına karşı tepkimizi göstermek için geldik. Bölgede son birkaç ayda ciddi derecede yoğunlaşan bir çete saldırısı söz konusu. Aslında sadece Gülsuyu ve Gülensu da değil, İstanbul’un çeşitli yerlerinde bu saldırılar var. Özellikle gezi olaylarından sonra bu saldırıların dozunun armaya başladığını gördük.Bunun üzerine Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, üç milletvekil ini incelemelerde bulunması için ve buradaki gelişmeleri öğrenmek için görevlendirmiştir” dedi.
Bu sırada bir vatandaş Sarı’nın konuşmasına tepki gösterdi. Tepkili vatandaşın uzaklaşmasının ardından açıklamasına devam eden Sarı, “Burası demokratik bir ülke herkes düşüncelerini açıklamakta özgürdür bizimde saygımız vardır” dedi. “Sarı, “Biz burayla ilgileniyoruz görevlendirilmiş milletvekili arkadaşlarımızla beraber buradaki çete saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduk mağdurlar ve yetkililer ile görüştük ve bu bölgedeki güvenlik zafiyeti ile ilgili zayıflığın ortadan kaldırılması için bazı çalışmalarda bulunduk” dedi.
CHP Milletvekili Müslim Sarı, “Burada şöyle bir durum söz konusu burada ciddi anlamda bir güvenlik zafiyeti vardır çete saldırıları hiç bir şekilde kavuşturulmamaktadır. Son bir aydır 20’ye yakın yaralanan vardır ama herhangi bir gözaltı yoktur. Eeşkaller bellidir, kim oldukları bilinmektedir ama gözaltına alınmamışlardır. Burada yaşananlarda şöyle bir algı oluşmuştur; bilerek ve isteyerek bölgede bir güvenlik zafiyeti yaratılmak istenmektedir. Bununda gerekçeleri gezi parkı olayları ve kentsel dönüşüm alanı olmasıdır. Bu alan kentsel dönüşüm alanı olduğu için kıymetli bir alandır çeteler üzerinden bu insanlar göçe zorlanıyordur çetelerde bunun için kullanılıyor” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardında esnafları gezen vekiller dün akşam av tüfeği ile ateş açılarak dükkanına zarar verilen bir esnaftan bilgi aldı. Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinleyen vekiller daha sonra bölgede ayrıldı.

📆 15 Ağustos 2013 Perşembe 17:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR