MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » CHP’nin 94. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı
CHP’nin 94. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin CHP kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla, CHP Kartal  İlçe  Başkanlığı tarafından  Kartal  Meydanın’da bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi‘nin (CHP) kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla, CHP Kartal İlçe  Başkanlığı tarafından Kartal  Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94. Kutlama Töreni Kartal İlçe Başkanlığında Parti Üyelerinin toplanmasıyla saat 9:00 ‘da başlayan yürüyüşle başladı. Türk bayrakları ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resimleri eşliğinde başlayan yürüyüş Kartal Meydanın’da bulunan Atatürk Anıtına kadar sürdü.

Kutlama Töreni Atatürk Anıtına Çelenk  sunumu Cumhuriyet Halk Partisi kurtuluş savaşı sonrası emperyalistleri dize getiren, savaşın başkomutanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları anısına   Saygı duruşu ve istiklal marşı ile  başladı.

Kartal Cumhuriyet Halk Partisinde  görev almış eski İlçe Başkanlarından Nurettin Sarıbal ,Kamer Gök,Nazım Gülmez,Hasan Karaman CHP Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Güzel,CHP İl Yöneticisi Sadettin Topal,Kartal Belediyesi Başkan Yardımcılarından Hüsnü Yeşilyurt,Gökhan Yüksel Kutlama meşalelerini birlik ve beraberlik içerisinde ateşlediler..

Törende Cumhuriyet Halk Partisi adına basın açıklamasında bulunan CHP ilçe Başkan yardımcısı Süleyman Güzel günün önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

 “Ulu Önder’in bizlere emanet ettiği partimiz CHP, Anadolu Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, Halk Fıkrası daha sonra da Cumhuriyet Halk Partisi kimliği ile ülkemizin kurtuluşunu, kuruluşunu gerçekleştirdi ve devrimleri yaşama geçirdi. Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti‘nin kurucu partisi Anadolu Aydınlanma Devrimi’nin sönmeyecek meşalesidir. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve adaletin yılmaz bekçisi olmuştur. Parlamenter demokrasi, çok partili hayat, kadına seçme ve seçilme hakkı gibi demokrasimizin önemli kazanımlarını bizlere armağan etmiştir. Barışın, demokrasinin, adaletin, insan haklarının temel hak ve özgürlükleri bu ülkedeki tek teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten aldığı gücü ve birikimi yarınlara değişim ve güçlü bir Türkiye umuduyla taşıyacak. Tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da haklının ve halkın yanında olmaya devam edecektir.”dedi. KARTAL

 

HABER:FOTO NURAY YILMAZ

 

 

Galeri
📆 09 Eylül 2017 Cumartesi 20:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR