MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » “Çin” Maltepe’ye geliyor
“Çin” Maltepe’ye geliyor

Maltepe’de Çin kültür, mutfak ve sanatının da tanıtılacağı Çin Kültür Haftası düzenlenecek.

 

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde “Çin Mutlu Bahar Bayramı-Pekin’in Gecesi”nde bir araya Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile Çin Kültür Bakan Yardımcısı Xiang Zhaolun ve Kültür Bakanlığı yetkilileri, Maltepe’de bir Çin Kültür Haftası düzenlemesi konusunda görüş birliğine vardı.

Çin Kültür Bakan Yardımcısı Xiang Zhaolun ve Kültür Bakanlığı yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Salih Özer, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve büyükelçilik yetkilileri, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin’in de hazır bulunduğu görüşmede, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel konular masaya yatırıldı.

 

“ÖNYARGILARI YIKMAK İSTİYORUZ”

Görüşmede konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Maltepe’de Beşçeşmeler adında bir alanımız var. Burada İspanya, İtalya, İran gibi birçok ülkeyle temasa geçtik, 1 hafta kadar sürecek kültür haftası etkinlikleri düzenleyeceğiz. Buna Çin’in de katılmasını istiyoruz. Çin mutfağından el sanatlarına, hatta ve hatta sanatçısına kadar herkesi burada ağırlamak ve Maltepe’nin dışarıya açılmasını sağlamak istiyoruz. Çin Seddi’ni yapmak kolaydır ama asıl zor olan kafalardaki önyargıları yıkmaktır, bunu yapmak istiyoruz. Ayrıca bununla da yetinmeyip Çin’e giderek, Fazıl Say gibi değerlerimizi de yanımıza alarak orada bir Türk Kültür Haftası da düzenlemek istiyoruz” dedi.

 

“KILIÇ’IN TALEPLERİNİ ÖNEMSİYORUM”

Kılıç’ın taleplerini oldukça önemsediğini dile getiren Çin Kültür Bakan Yardımcısı Xiang Zhaolun ise “Karşılıklı işbirliği ve dostluğu geliştirmek oldukça önemli. Bu kapsamda Sayın Kılıç’ın dediklerini çok önemsiyorum. Biz zaten halihazırda Çin’de Türklerle yakın temas halinde oluyoruz. Maltepe’de böylesi bir organizasyon olursa seve seve katılmak isteriz. Ayrıca kültürel alan başta olmak üzere ticari alanda da işbirliğini geliştirip sürdürmek istiyoruz. Bu anlamda bu tür etkinlik ve organizasyonlar biz ülkeler açısından eşsizdir” diye konuştu. Daha sonra Kılıç tarafından Çin Kültür Bakan Yardımcısı Xiang Zhaolun başta olmak üzere katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi. Çin Kültür Bakan Yardımcısı Xiang Zhaolun da Türk tarafına, Çin geleneksel sanatından da örneklerin bulunduğu birtakım hediyeler verdi.

📆 14 Şubat 2015 Cumartesi 12:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR