MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet » ÇOCUKLAR İÇİN HER HAFTA BİR MÜHENDİSLİK
ÇOCUKLAR İÇİN HER HAFTA BİR MÜHENDİSLİK

Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids’de (EFK) Ağustos ayı programında; Kimya, Uzay ve Havacılık, Makine ve İnşaat mühendisliği eğitimleri yer alıyor. EFK’da 6 haftalık eğitimlerinin yanı sıra hafta sonu atölye çalışmalarında da çocuklar, STEM metodu ile eğlenerek öğreniyorlar. Çocuklar, mühendislik tasarım süreci olan SOR, DÜŞÜN, TASARLA, YAP, TEST ET, GELİŞTİR kavramlarını deneyimliyor, farklı mühendislik branşlarını öğrenirken, endotermik ve egzotermik reaksiyondan yol yapımına, mancınığın çalışma prensibinden paraşüt yapımına kadar birbirinden ilginç bilgileri öğreniyorlar ve çalışma sistemini irdeliyorlar. Atölyeler Ağustos ayı boyunca her Cumartesi günü gerçekleştiriliyor olacak.

 

 

Çocukları doğuştan mühendis olarak kabul ederek zihinsel ve bilişsel gelişimlerini bu doğrultuda geliştirmeyi amaçlayan Engineering For Kids’de (EFK) Ağustos ayı boyunca her Cumartesi günü mühendislik atölyeleri gerçekleştiriliyor olacak. 4-7 yaş arası çocukların katılabileceği Acemi Mühendisler atölyeleri saat 14:30’da, 8-12 yaş arası Çırak Mühendisler atölyeleri ise 16:30’da başlıyor olacak.

 

 

Farklı mühendislik branşlarında sunulan 6 haftalık eğitim programlarının yanı sıra hafta içi yaz kampı ile de çocuklar ile buluşan EFK’da Ağustos ayı boyunca hafta sonu atölye çalışmalarında 4 farklı mühendislik dalında eğitim verilecek. STEM metodu ile sunulan eğitimlerde çocuklar, mühendislik tasarım süreci olan SOR, DÜŞÜN, TASARLA, YAP, TEST ET, GELİŞTİR kavramlarını öğrenip deneyimleyecekler.

6 Ağustos Cumartesi Uzay ve Havacılık Mühendisliği, 13 Ağustos İnşaat Mühendisliği, 20 Ağustos Kimya Mühendisliği, 27 Ağustos Makine Mühendisliği eğitimleri gerçekleştirilecek. EFK’da buluşacak çocuklar, endotermik ve egzotermik reaksiyonu uygularken kimyanın büyüleyici dünyasını keşfedecek, yol yapımından mancınığın çalışma prensibine kadar birbirinden ilginç bilgileri öğrenecek ve kendi tasarladıkları paraşütün heyecanını yaşayacaklar.

📆 08 Ağustos 2016 Pazartesi 13:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR