MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Manşet, Toplum » Coding İstanbul Projesine İbn-i Haldun ödülü
Coding İstanbul Projesine İbn-i Haldun ödülü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin 7-12 yaş grubu çocuklara kod yazma eğitimi verdiği Coding İstanbul Projesi, Genç Türkiye Zirvesi Akademi Ödülleri kapsamında, İbn Haldun Gençlik Politikalarına Katkı Projesi ödülünün sahibi oldu.

 

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın vizyon ve talimatları doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren İBB Gençlik Meclisi İbn Haldun Gençlik Politikalarına Katkı Projesi ödülüne layık görüldü. Proje, çocuklara programlamayı sevdirmek, onları teknolojik gelişmelerle tanıştırmak ve onlara kod yazmanın mantığını, temel tekniklerini öğretmek amacıyla hayata geçirildi.

Ödülü, İBB Gençlik Meclisi Başkanvekili Zeynep Arı ve Coding İstanbul Proje Sorumlusu Fatih Alkan aldı.

Kod yazma konusunda farkındalık

Geleceğin altın nesli olan 7-12 yaş grubunun, gelecekte yeni bir oyun satın alan değil yeni bir oyun yapan, telefonla sadece oyun oynamayan aynı zamanda onu programlayabilen bir kuşak haline gelmesi için hayata geçirilen proje, kod yazma konusunda farkındalık oluşmayı amaçlıyor.

‘İstanbul’da Kod Zamanı’

‘İstanbul’da Kod Zamanı’ sloganıyla yola çıkan gönüllü gençler, 3 hafta boyunca çocuklara bilişim sistemine giriş, temel programlama, kod yazma eğitimleri veriyor ve düzenlenen teknik geziler vasıtasıyla verilen bilgilerin pekiştirilmesi hedefleniyor. Böylece çocukların dünyada değişen trendleri yakından takip etmeleri, yeni gelişmeleri kültürle harmanlayarak yeni modeller ve inovatif yaklaşımlar kazanmaları ve ailelerin de bu konu hakkında bilinç sahibi olmaları sağlanıyor.

Tam donanımlı teknoloji sınıfı

Geleceğin yazılımcılarına temel oluşturacak ve onları kod yazma konusunda belirli bir seviyeye taşıyacak olan Coding İstanbul Projesi, İBB Gençlik Meclisi’nin Saraçhane’deki yeni binasında bulunan tam donanımlı teknoloji sınıfında ücretsiz olarak verilmeye devam ediyor.

📆 10 Mayıs 2016 Salı 11:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR