MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Politika, Toplum » Coşkun Özden’den faytonlu seçim çalışması
Coşkun Özden’den faytonlu seçim çalışması

AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Coşkun Özden, seçim çalışmalarını faytonla yürütüyor. Faytonla adayı turlayan Özden, vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçim çalışmaları kapsamında Büyükada’yı ziyaret eden Ak Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Coşkun Özden, faytonla tur atarak vatandaşlarla bir araya geldi. Faytoncuları ziyaret eden Coşkun Özden, “Dünya güzeli olan adalarımızın bana göre en önemli simgesi, en önemli meslek gruplarından bir tanesi faytonculuktur. Zaman zaman müessesemizle ilgili ufak tefek sıkıntılar oluyor. Bunların hiçbiri aşılmaz değildir. Fayton ve faytonculuk, adalarımızın ulaşımı için olmazsa olmazıdır. Sadece ulaşım noktasında değil, bu simge olan ve eşi benzeri olmayan meslek, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir şehrinde ulaşım faytonla yapılmaz. Bunu korumamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Bu mesleği güçlendireceğiz. Önümüzdeki dönemde, seçildiğimiz takdirde odamızla, oda başkanlığımızla, tüm faytoncu esnafımızla birlikte bir denetim mekanizmasını birlikte kuracağız. Faytoncularımızın giyiminden kuşamına kadar, eğitimi, sürücülüğünden seyisliğine kadar hepsini geliştireceğiz. Hijyene ve temizliğe aynı zamanda denetime de çok sıkı bir şekilde sarılacağız. Bir altın bilezik niteliğinde olan bu mesleğin daha iyiye daha güzele gitmesi için ve adalı vatandaşlarımızın da bu meslekten onur duyması için bunu yapacağız’’ diye konuştu.

Büyükada için teleferik projelerinin olduğunu ifade eden Özden, “Aya Yorgi bizim için, adalarımız için, tüm dünya için çok önemli bir manastır ve ziyaret yeri. Zaman zaman yaşlı ve engelli vatandaşlarımız buraya çıkmakta ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Bu konuyla ilgili yıllardır talepler var. Bunların hepsini değerlendirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’la konuşarak istişare ettik. Geçen dönemde yapmayı planlamıştık. Bu dönem bu projemizi seçim yatırımlarımızın içine aldık. Yürüyüş yolunu ve doğayı bozmadan buraya bir teleferikle bir çıkış vereceğiz. Buraya çıkmakta zorlanan vatandaşlarımıza bu yardımı yapacağız. Heybeliada’da Ruhban okulumuz var. Çok uzun yıllardır orada. Şuanda kapalı. Tüm adalılar gibi bende bir an önce açılmasını bekliyorum. İnşallah en kısa zamanda açılır ve geçmişte olduğu gibi görevine devam eder’’ şeklinde konuştu.

DENİZ AMBULANSLARLA VATANDAŞLARIMIZIN CAN EHLİYETİNİ SAĞLAYACAĞIZ”
Adalar için öncelikli projenin sağlık konusunda olduğunu vurgulayan AK Parti Adalar Başkan Adayı
Coşkun Özden, “Bizim olmazsa olmaz projelerimizin başında sağlık geliyor. Adalarda yaşayan her vatandaşımızın öncelikle can ehliyetini sağlayacağız. Burada ciddi bir sıkıntımız var. Dört adanın tamamında hastane olması mümkün değil ama Büyükada Devlet Hastanesi şuanda ihale edildi. Bir seneye kadar bitecek. Orada birçok ünite ve servis hayata geçecek. Adalı kardeşlerimize burada hizmet verecek. Diğer adalarımızın bütününde poliklinikler olacak ve vatandaşlarımıza 7/24 hizmet verecek. Burada acil müdahalelerin ardından karşıya gitmemiz gereken durumlarda onları da her adadan çok süratli deniz ambulanslarımızla 2-3 dakika içerisinde karşıya ulaştırıp onların can ehliyetini sağlayacağız. Öncelikli projemiz sağlıktır. Heybeliada çok ciddi bir şekilde kan kaybetti. Heybeliada’ya özellikle bir ağırlık vereceğiz. Senatoryum binaları var atıl durumda. Oralarda üniversite ya da kongre merkezi gibi çok ciddi bir projeyi hayata geçireceğiz. Hem ada halkına katkısı olacak hem ülkeye katkısı olacak’’ ifadelerini kullandı.

Adalar için gerçekleştirilecek projelerle gençlere istihdam sağlanacağını söyleyen Özden, “Gençlerimizin spor yapacağı çok fazla imkanlar yok. Adalarımızın her birine halı sahalar yapacağız. Adalarımızda birçok üniversite mezunu gençlerimiz var. Yaklaşık 600 kişi olan üniversite mezunu genç arkadaşlarımızı hayata geçirdiğimiz projelerde çalıştırarak istihdam sağlayacağız. İstanbul’a gitmesine gerek kalmadan, yol parası vermeden gençlerimiz burada çalışacak’’ dedi.

Büyükada’da esnaf ziyaretlerinde bulunan AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Coşkun Özden vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Eski futbolcu olduğu bilinen Coşkun Özden çocuklarla birlikte futbol oynadı. Esnaf ziyareti sırasında bir dondurma tezgahına geçen Özden foto muhabirine dondurma ikram etti. Vatandaşların Coşkun Özden’e yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

📆 06 Mart 2014 Perşembe 11:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR