MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » CUMHURİYET BAYRAMI KARTAL’DA COŞKUYLA KUTLANDI
CUMHURİYET BAYRAMI KARTAL’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Kartal, Cumhuriyet’in 92. yıldönümünde halkın coşkulu katılımıyla gerçekleşen “Cumhuriyet Yürüyüşü”ne sahne oldu.  Kartallı Kazım Meydanı’nda bir araya gelen Kartallılar, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, CHP Kartal İlçe Yöneticileri, CHP Kartal Belediye Meclis Üyeleri, belediye birim müdürleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi, mahalle muhtarları, İstanbul Motosiklet Derneği Üyeleri ve belediye çalışanları ile birlikte Türk bayrakları, meşaleler ve Atatürk posterleriyle Kartal Meydanı’na doğru yürüdü
altinoköz 2

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, sabah saatlerinde Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Murat Uçar’ın kaymakamlık makamında kutlamaları kabul etmesiyle başladı. Kutlamalar Kartal Stadyumu’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleriyle devam etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve İstanbul’daki motosiklet kulüplerinin katılımı ile saat 15.00’da Arkeolojik Kazı Alanı’ndan başlayan yürüyüş, Kartallı Kazım Meydanı ve Kartal Meydanı ile devam etti. Burada, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. İzmir’den özel olarak getirilen canlı mankenler eşliğinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamasında, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 24-25 Ekim tarihlerinde Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yapılan Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası 1.si Kartallı Rıfat Öztürk, takım arkadaşları; Murat Belen ve Dünya ikincisi olan Melih Emre Yıldız’a başarılarından dolayı plaket verdi.

 

 

 “Kartal’ın Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum”

 

gökhan

Kartal Meydanı’nda coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Altınok Öz, Kartal’ın Belediye Başkanı olmaktan gurur duyduğunu, Cumhuriyet’e ve demokrasiye sonuna kadar inandıklarını belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’i korumak için 92 yıldır yürüdüklerini söyleyen Başkan Altınok Öz, sözlerine şöyle devam etti: “ Kartallı Kazım Meydanı’ndan gelirken kortejin önüne bir motosiklet ekibi geldi. İstanbul’un değişik yerlerinden büyük bir ekip, bizlerle beraber oldu. Motosiklet kullanmak sorumluluk ister, cesaret ister. Motosiklet kullanmak bir özgürlüktür. Cumhuriyet de böyledir. Cumhuriyet; cesaret ister, hak ve hürriyetleri bilmek ister, ama sadece Cumhuriyet yeter mi? yetmez. Çevremize baktığımız zaman Cumhuriyet ile idare edildiği halde demokrasinin olmadığı bir sürü ülke görüyoruz. Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi hedefini ortaya koydu. 92 yıldır biz de bunu başarı ile yürütüyoruz. İşte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, işte 1 Kasım demokrasi bayramı…  Bizler, tepkilerimizi vurarak, kırarak bomba atarak, insan öldürerek koymayız. Bizler; Cumhuriyet’e, demokrasiye inananlar olarak sandığı güç olarak görürüz ki hem Cumhuriyetimiz, hem demokrasimiz yaşasın. Ben, Kartal’ın Belediye Başkanı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Kartal’ın yürekli insanlarının Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Sizlerle daha yürüyecek çok yolumuz var. O secim şarkısında söylediğimiz gibi, daha çok işimiz var. Çocuklar; siz büyüyene kadar, bu ülkeye demokrasi, insan hak ve özgürlükleri gelene kadar çok işimiz var. Hepinizin bayramını kutluyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum. Nice Cumhuriyet Bayramlarını birlikte kutlamak üzere…”

 

 

Başkan Altınok Öz’ün konuşmasın ardından, sahneye çıkan Türk pop müziğinin sevilen ismi Gökhan Özen, seslendirdiği şarkılarla Kartal Meydanı’nı dolduran kalabalığı coşturdu.

 

Galeri
📆 30 Ekim 2015 Cuma 13:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR