MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Cumhuriyet kuşağının temsilcileri engel tanımıyor
Cumhuriyet kuşağının temsilcileri engel tanımıyor

Her yıl düzenlenen tören ve etkinliklerle coşkulu biçimde kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na son yıllarda ne yazık ki gereken değer verilmiyor.

 

Cumhuriyet rejimi ile sorunu olan ve uzun zamandır ülke yönetimini elinde tutan siyasi irade, öngördüğü yönetim biçimini halkımıza dayatma senaryosunun bir parçası olarak ulusal günlerimizi ve kahramanlarımızı gözden düşürmeye çalışıyor. Buna bağlı olarak her yıl çeşitli bahanelerle kutlama törenlerini engelleme gayreti içine giriyor.

Çağdaş Türkiye görüntüsüyle örtüşmeyen, Cumhuriyet ile barışık olmayan kimi oluşumların, sağladığı kazanımları gözardı ederek temel niteliklerinin tartışmaya açılmak istenmesi, Cumhuriyet’in felsefesiyle bağdaşmayan, üzüntü verici bir durumdur. Böyle bir arayış içine girenlerin bağnaz düşüncelerin etkisinde kalarak, yapılanları küçümsemeleri ya da önyargıyla yaklaşmaları, yurdumuzu kurtaranlara, Cumhuriyetimizi kuranlara karşı en büyük haksızlıktır.

Tüm dünyada emperyalizme karşı verdiği mücadele ile örnek olan Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarına karşı girişilen bu tür gözden düşürme gayretlerine karşın, Cumhuriyet aşığı kuşağın temsilcileri, tüm engellemelere rağmen, 29 Ekim gününü anlamına uygun coşkulu biçimde kutlama kararlılığı ile laik ve demokrat Türkiye özleminden asla vazgeçmeyecekleri mesajını veriyorlar.

Cumhuriyete bağlı halkımız, aslında rejimle olan sorunu gizleyerek çeşitli bahanelerle bayramlarımızın kutlanmasını engelleyen siyasi iradeye dersini vererek, Cumhuriyet bayramı ile birlikte diğer ulusal bayramlarımızın eski yıllarda olduğu gibi coşkulu günlerine dönmesinin yolunu açarak, laik ve demokrat Türkiye özleminden asla vazgeçmeyeceklerini dünyaya haykıracaklardır.

Türk ulusuna rehber olan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün;

Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz, Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz söylemine bağlı olarak Türk gençliği, sonsuza kadar Cumhuriyet ilkelerinin vazgeçilmez bekçileri olacaklardır.

Celal Özgüroğlu
Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi

📆 27 Ekim 2016 Perşembe 17:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR