MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Değerler, özel alanlarımızdır!.
Değerler, özel alanlarımızdır!.

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi’nde Değerler Eğitimine önem veriliyor ve eğitim sistemi içerisine nasıl yerleştirileceği, nasıl uygulanacağı ve ne şekilde yararlı olacağı konusunda öğretmenlere yönelik seminerler düzenleniyor.

 

Değerler, sınıf ortamında da işleniyor. Öğrencilere gerek kompozisyon yazdırılarak, gerek gezilerle, sergilerle ve gerek çeşitli etkinliklerle değerler eğitimi veriliyor. Çalışmalar, raporlar halinde Milli Eğitim Müdürlüğüne de gönderiliyor.

 
“Değerler, davranışlarımızı kökten etkileyen en önemli unsurlardır.”
Değerlerin, davranışları kökten etkileyen önemli bir unsur olduğunu belirten Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi Başkanı Psikolog, Rehber Öğretmen Fatma Demirkaya, “Değerler; sorumluluk, dürüstlük, adaletli olmak, yardımsever olmak, vatansever olmak ve Aile birliği gibi bizi biz yapan, bizi diğerlerinden ayıran özelliklerimizdir, özel alanlarımızdır.

 

 

Değerler, davranışlarımızı kökten etkileyen en önemli unsurlardır. Değerler eğitimi, hayatımızda nasıl kaybettiğimizi ve onları nasıl tekrar yerine koymamız gerektiğini belirli bir sistem içerisinde anlatır. Değerler eğitimini önemsiyoruz. Eğitim yılı ve seminer dönemi boyunca, tüm öğretmenlerimizle birlikte değerler eğitimi çalışması yaptık, paylaşım içerisinde olduk. Değerler eğitiminin ne şekilde daha yararlı olacağıyla ve sistem işleyişiyle ilgili konuları Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen program gereği, tüm öğretmenlerimize örneklerle anlattık. Değerler eğitimi çalışmalarımızı raporlar halinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de sunuyoruz.”dedi.

📆 08 Temmuz 2015 Çarşamba 13:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR