MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » ‘’DERDİM MEMLEKET
‘’DERDİM MEMLEKET

Referandum Bülteninde çok değerli Siyasetçi Sayın Ali Turabi Artuç beyle önümüzdeki referandum süreciyle ,ilgili bir söyleşi gerçekleştirdik.
Sayın Artuç Neden ‘’HAYIR’’
‘’DERDİM MEMLEKET’’
”Neden Hayır denmeli : Tek adama dayalı bir yönetim sisteminin olmaması, babadan oğula geçen bir anlayışın oluşturulmaması,halkın parlementer bir sistem içinde fikri alınarak,doğrudan daha güçlü tam demokratik yapılara kavuşması için ‘’Hayır’’demeliyiz.
Türk halkı ‘’temsili ‘’ parlementer sistem içerisinde dahi,yaşamış olduğu kısmi demokrasiyi ,yaşayan halk olarak,demokrasiden vazgeçeceğini düşünmek hata olur. Bu neye benzer biliyormusunuz, temiz havayla tanışan insanın,kirli havayı ne kadar erken fark etmesine benzer.Bu kadim halk özgürlüğüne düşkün ,özgürlüğünü yaşamış, özgürlükleri tehdit altına girdiğinde ,Devlet yıkmış Devlet kurmuş büyük bir halktır.

Halkın özgürlüğü ve, demokratik gücü için, sadece bizler değil bütün Türkiye Cumhuriyeti Halkının ”Hayır”demesi lazım.
Referandum ile yapılması istenilen değişikliklerin tümü daha öncesinden bugünler için kurgulanmış bir oyundur. 16 Nisan oyunun bir perdesi niteliğinde, Türk halkını uyarmaktadır. Şahsen ben halkın bu oyuna geçit vermeyeceğine, sandıktan ”Hayır” çıkacağına inanıyor ve bunu tüm kalbimle istiyorum
Birileri ortaya bir oyun kurdu oyunun aktörleri bugün Bunlar yarın bir Başkası olabilir
Eğer ki sandıktan ”Hayır çıkarsa ,Artık ben size bunu yaptım oldu ,ben bunu yapcam bu olacak ,ben size ne diyorsam o olacak anlayışından arınacak ve halk güven tazeleyecek.Kurumlar ve kurumları yöneten insanlar halktan aldığı bu destekle , görevini vicdanıyla yapmak arzusu içerisinde olan kişileri güçlendirirken,korku bir anda yerini,sevgiye bırakacak . Buda Ülkenin kendisine gelme, koşulunu oluşturmuş olacak.
Benim derdim siyasi erkler içerisindeki kişiler ile değil, benim derdim Memleketimdir. Tek gayem bu toprakların bir bütün halinde Türk halkına hizmet etmesidir. Halkımızı kendilerini temsil eden bir siyasi görüşe yönlendirirken, ötekileştirip, incitmeden bir olduğumuzun bilincinde olmalıyız. KÜRT, LAZ, ÇERKEZ, ALEVİ, SÜNNİ olsak bile biz yine yüce Türk milleti olmayı başarabilmeliyiz
Ben mutlak olarak; herkesin her şeyin bilincinde olduğunu düşünüyorum.

 

”Hayırın”çok ciddi noktada olduğunu,çünkü bir çok insanla temas ettiğimde ,gerek iş dünyasında gerekse esnafın nabzını yokladığımda , Üniversitede referandumla ilgili sohbetler yaptığımda ,herkesin Parti gözetmeksizin başkanlık sistemine ve bir rejim değişikliği taraftarı olmadıklarını görüyorum.Bakın bu vatan evlatlarının kendi içerisinde yeni yüzlerle,yeniden kalkınıp yürüyeceğini ,tek bir adama bağlanmayacağını.Anaların doğurduğu evlatların,bu ülkenin parlementer sistemini devam ettirerek Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olabiliceğini ,Cumhuriyet kazanımlarının vazgeçilmez olduğunu, ortaya konan bu oyunda, demokrasiye olan inancın daha’da güçleneceğini,’’1923 kurucu ruhuna ‘’dönüşerek sahip çıkılacağına ulus devlet yapısından vazgeçilmeyeceğini halkımız şahit olacak ve görecek. Ak Parti ve MHP’de”Evet ”düşünce yapısı içerisinde olan insanlara dokunmak gerektiğini ve hayırın büyük bir çoğunluk oluşturması için ikna edilmelerini düşünüyorum.

 

Bahsettiğim gibi benim derdim  A partisi B partisi ,yada C partisi değil,benim derdim demokrasi ve özgürlüğünü içerisinde barındıran Memleketime olan Sevdamdır
İnşallah hayırlı olacaktır.

ÖZEL RÖPORTAJ:NURAY YILMAZ

 

Galeri
📆 10 Mart 2017 Cuma 10:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR