MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Manşet, Politika, Toplum » Dere yatağına kaçak inşaat mı yapılıyor?
Dere yatağına kaçak inşaat mı yapılıyor?

Ayamama Deresi güzergahı olarak bilinen Basın Ekspres yolunda, havaalanı güzergahında Meri Planlara aykırı olarak dere yatağına kaçak inşaat yapılıyor, vatandaş CHP’ye koştu,CHP’li Üyeler de İBB Meclis gündemine yazılı soru önergesi olarak getirerek  Başkan Topbaş’ı göreve davet etti..

CHP’liler Topbaş’ı göreve davet etti: Ayamama planları beklenirken, plansız alanda, hem de Ayamama Deresi yatağına kaçak inşaat yapılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2013 yılı Eylül ayı toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Mehmet Ali Acar, Durmuş Kaya ve Mutlu Koyunoğlu imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen ve Başkanlık makamına havale edilen yazılı soru önergesi şöyle;

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Ekli haritada yeri belirtilmiş olan Mahmutbey Yeşilköy Bağlantı Yolu yanında, Cemal Ulusoy Caddesi ve Ashena Sokağı’nın çevrelediği alanda yapılmakta olan inşaata ilişkin olarak tarafımıza çeşitli şikayetler gelmektedir. Şikayetler ağırlıklı olarak inşaatın meri planlara aykırı olduğu yönündedir. Bu kapsamda;

 

1.   İBB’ye bugüne kadar intikal eden herhangi bir şikayet var mıdır? Varsa tarihi ve mahiyeti nedir?

2.   Söz konusu yere ait meri plan şartları nedir? Bu plan şartlarının hukuki dayanağı nedir?

3.   Hangi tarihli ve hangi meclis veya mercii kararlarını dayanak almaktadır?

4.    İnşaata verilmiş bir ruhsat var mıdır? (Varsa inşaat ruhsatının ve uygulama projesinin bir örneğinin cevaba eklenmesi)

5.    Söz konusu yer ile ilgili İBB tarafından yapılmış bir inceleme veya denetim var mıdır? Varsa bu inceleme veya denetim kim tarafından yapılmıştır? Her hangi bir uygunsuzluk saptanmış mıdır? Saptanmış ise hangi adli veya idari hangi işlemler yapılmıştır? Sonuçları ne olmuştur? Geldiği aşama nedir?

 

 

Etiketler: ,
📆 07 Ekim 2013 Pazartesi 14:41   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR