MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » “DERVİŞ” KARTAL’DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
“DERVİŞ” KARTAL’DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kartal Belediyesi, Kasım ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında birbirinden ünlü tiyatro sanatçılarını ve oyunlarını Kartal’a getirmeye devam ediyor.

 

Kurduğu ADA Tiyatrosu’yla çıktığı Anadolu yollarında 8 yılda birçok kente giden Gürsel Fırat, tek kişilik oyunu Derviş’i Uğur Mumcu Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde bu kez Kartallılar için sahneledi. Oyun, tiyatro severlerden tam not alırken salonu tıklım tıklım dolduran Kartallı sanatseverler, Gürsel Fırat ve şiirlerde kendisine eşlik eden Niyazi Yaşar’ı büyük ilgiyle izledi. “Derviş” adlı oyunu izlemeye gelenler arasında Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Kartal Cemevi Başkanı İsmail Saçlı da yer aldı.

 

“Seni Anlatabilmek Seni” adını da taşıyan oyunda; özü ve sözü bir olan, yol gösterici ve ışık kaynağı “Bir Bilge Derviş”in gözüyle dünyaya bakılıyor ve onun yüreğinden yükselen şiirler, ağıtlar, türküler ve destanların yanı sıra Yunus, Emre, Mevlana, Pir Sultan, Nazım Hikmet, Cahit Külebi, Hasan Hüseyin, Ahmet Arif, Aziz Nesin, Orhan Veli gibi şairlerin şiirleri eşliğinde Anadolu insanının Mustafa Kemal’e bir derviş postuyla gidişi anlatıyor.

 

 
“Tiyatroya Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”

Gecenin sonunda seyirci tarafından ayakta alkışlanan Gürsel Fırat ve Niyazi Yaşar, Kartallı sanatseverlerle kendilerini buluşturan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve kültürden sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’e teşekkürlerini sundular.

 

Başkan Altınok Öz adına oyuncuları tebrik eden Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, oyunu beğenerek izlediğini belirterek, “Güzel bir oyundu. Hem düşündük hem de değerlerimizi bizlere bir kez daha hatırlattınız ” dedi. Op. Dr. Başkan Altınok Öz’ün göreve geldiği günden itibaren Türk tiyatrosuna katkı yapmaya, sanatı yaşatmaya ve sanatın her türlüsüne destek olmaya devam ettiğini belirten Gürer, “ Her yıl binlerce kişiyi tiyatroyla buluşturduk. Bu sene de aynı şekilde devam ediyoruz. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve emeğe saygı gösterilmesi için sanata sahip çıkmaya devam edeceğiz. Doğruların alkışlandığı, yanlışların demokrasi içerisinde tartışılabildiği sanatı, Türkiye’de mutlaka egemen kılacağız ” dedi.

📆 18 Kasım 2014 Salı 11:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR