MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Politika, Toplum » DİYARBAKIR’DA KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ’E YOĞUN İLGİ
DİYARBAKIR’DA KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ’E YOĞUN İLGİ

Diyarbakır’da düzenlenen yerel yönetimler toplantısına konuşmacı olarak katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yoğun ilgi gördü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir konuşmasında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, Diyarbakır’da düzenlenen toplantıda konuşmacı olarak yer almasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. İki gün süren Yerel Yönetimler Toplantısı, FES, Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği ve SODEV tarafından ortaklaşa düzenlenen bir etkinlik oldu. Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer ve Başkan Danışmanı Hasan Uzunyayla ile Diyarbakır’a giden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Diyarbakır Belediye Başkanı’nın verdiği yemeğe de katıldı.
İlk gün oturumların da GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertak, FES Türkiye Temsilcisi Alexander Gelger, GABB Birlik Başkanı ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hannover eski Belediye Başkanı Herbert  Schmalstieg, Prof. Dr. Meryem Koray, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Prof. Dr Semih Eryıldız, Prof. Dr İbrahim Kaboğlu konuştu. Konuşmacılar yerel yönetimler, demokrasi, insan hakları, kadın sorunları, Avrupa’da yerel yönetimler ve sorunları ile ilgili konuşmalar da bulundular.
İkinci gün oturumunda FES Temsilcisi Yasemin Ahi yönettiği bölümde Merkezi Yönetim, Yerel yönetim ilişkisi, Güçlü ve Demokratik Yerel Yönetimler konuları tartışıldı. Van İl Genel Meclis üyesi Aynur Tarhan, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır ve Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş konuştu. Mevcut durum ve önerilerin yer aldığı bölümde yerel yönetimlerde yaşanan baskılar ile yerel yönetimlerin finansmanı, saydamlık, hesap verebilirlik, kent konseyleri, alternatif öneriler gündeme geldi. Yerel Yönetimlerden Deneyim Paylaşımları oturumu ise SODEV eski Başkanı Aydın Cıngı moderatörlüğü’nde  gerçekleşti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek ile Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz bu bölümde düşüncelerini açıkladılar. Hafize İpek konuşmasında katılım ile gerçekleşen yerel proje örneklerini sundu.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ de Kartalda 5 yılda gerçekleşen 230 projeden bazı örnekler verdi. Siyasi alanda bölgede yaşandığı anlatılan sorunların, yerel de hizmet üreten belediyelerde hizmet üzerinden baskıya dönüştüğüne dikkat çeken Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da köpek barınağı yapmak için Aydos’da belirlenen alana Milli Emlak tarafından yer verilmemesini ve bunun üzerinde siyaset kurgulanmasını örnekledi. Yerinde dönüşüm, deprem dönüşüm ve kentsel dönüşümün Kartal uygulamasını da paylaşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, sünnet konusunda sürdürülen yıl boyu sünnet kampanyasını anlattı. Kapadokya ve Büyükada Soysal Tesisleri’nin sosyal belediyecilik adına yapılan çalışmalar olduğunu vurguladı.

altinok-oz-diyarbakir
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz şöyle dedi:
“Önce İnsan diyen, emeğe saygı duyan bir belediye başkanı olarak masa üzerindeki sorunları masa altına atmadım. Hangi fikir ve düşünceden olursa olsun işini doğru yapan herkesi sahiplendim. Evine ekmek götürmek için çalışanın hakkını elinden almak için değil, ondan işinde daha başarılı olarak yararlanmak için uğraş verdim. Yaptığınız işten eminseniz hiçbir şeyin gizli olmasına gerek duymazsınız. Biz de’’ şeffaf belediyecilik’’ yaptık. Gelir-giderini internet sayfamızda yayınlayan, ihalesini açık yapan, siyasetin belediyeler üzerinden beslenmesi değil, halka hizmet noktası olarak görülmesini sağlayan bir anlayışla çalıştım. Seçim beyannamesinde söz verdiklerimin tamamına yakınını gerçekleştirdim. ‘’Halkın onay vermeyeceği hiçbir projeye geçit vermeyeceğim’’, “halk için halkla beraber yönetim” derken Sosyal Demokrat bir yaklaşımı benimseyen biri olarak ‘’önce insan’’düşüncesini her çalışmamın merkezine koydum. Çevre, doğa, insan için projeler ürettik.  Kartal’da 81 ilden gelen hemşehrilerimiz var. Onların sorunları, yaşam alanları farklı sıkıntıları da kente yüklüyor O nedenle çok sayıda proje ile herkese ve her kesime hizmet taşıma çalışması içinde olduk. Folklor, kültür, sanat etkinlikleri yanında kadınlar, gençler, engelliler için ürettiklerimiz, yaptıklarımız var. Yeşil alanlarımızı iki katına çıkardık. Çocuk Gelişim Merkezleri, Kadın Sığınma Evi, Kadın Danışma Merkezi, Kadın Ürünleri Pazarı,Engelliler Bilgi Evi, Engelliler Üretim Atölyesi, Gençlik Kariyer Merkezi, sinema, tiyatro atölyesi, sportif faaliyetler ile çok yönlü çalışmalarımız oldu. Aşçılık Okulu, halı dokuma atölyesi gibi hem eğitim, hem de iş olanakları yaratan projeler uyguladık”
Kartal’da gerçekleşen 230 projelerden bazı örnekleri özet olarak aktaran Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz çatı sularının sarnıç yolu ile kullanılır kılınması, kırmızı solucandan gübre üretilmesi, sağlıklı beslenme konularında da önemli açıklamalarda bulundu. Yoğun ilgi gören Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz konuşmasının sonunda kendisine yöneltilen  soruları da yanıtladı. Kartal Belediyesi olarak özgürlüğün, hakça paylaşımın, herkes için adalet ve hukukun önemine de değindi. “Birbirimizi anlamak ve birbirimizle dayanışma içinde olmak durumundayız” diyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, siyasetin siyaset yapanların ve siyasi partilerin işi olduğunu, belediyelerin yerel yönetim olarak orada yaşayan yurttaşların daha iyi koşullarda yaşaması, dayanışma, kardeşlik ve bir arada yaşama duygularını geliştirmesi yönünde çalışmasının önemine vurgu yaptı.
DİYARBAKIR BELEDİYESİ DE ELAZIĞ’DA SOSYAL TESİS ALMIŞ
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz toplantı aralarında ve yemekte bire bir yaptığı sohbetler ile ilgi odağı oldu.  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile belediyecilik üzerine sohbetler etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Elazığ Hazar gölü kenarında bulunan Diyarbakır Belediyesi Sosyal Tesisi ile ilgili bir anısını da anlattı. Belediyenin bu tesisleri gençler  için önemli bir etkinlik merkezi olarak kullandığını söyledi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’da Kapadokya Kartal Hoteli’nin alınış hikâyesini ve Kapadokya’nın tarihi dokusu konusunda bilgi verdi. Büyükada Sosyal Tesisleri konusunda da açıklamalarda bulundu.

Galeri
📆 05 Kasım 2013 Salı 10:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR