MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Dört Gecedir Dolup Taşıyor
Dört Gecedir Dolup Taşıyor

Pendik Belediyesinin düzenlediği 15 Temmuz etkinliklerine katılarak milli birlik ruhunu devam ettiren vatandaşlar, her gece Gazipaşa Meydanı’nı dolduruyor. Vatandaşlara hitap eden Başkan Şahin: “15 Temmuz gerçek anlamda milli bir devlete dönüşmenin miladıdır.” dedi.

 

 

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, 15 Temmuz’un 1. Yıldönümü’nü yad etmek ve şehitlerimizi anmak üzere meydanda toplanan kalabalığın her geçen gün daha coşkulu, daha heyecanlı olduğunu belirterek “O yaşananları yeniden hatırlamak, şuurumuzu pekiştirmek, şehitlerimizi hakkıyla yad etmek için 4 gecedir burada toplanıyoruz.  Cuma ve pazar akşamı da yine bu meydanda toplanacağız. 15 Temmuz akşamı ise hep birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde olacağız.” diyerek herkesi davet etti.

15 Temmuz’u tarihin yaşadığı en büyük sivil zafer olarak niteleyen Başkan Şahin: “Eşkıyalara karşı, memleketin silahını, ordusunu ele geçirmiş 1 dolarlık adamlara karşı anaların, oğulların göğsünü siper ettiği bir zaferdir. Bu, milletin şer yapılardan ayıklanmasının, gerçek anlamda milli bir devlete dönüşmesinin miladıdır. 15 Temmuz’da yeryüzündeki milletlerin, Müslümanların kurtuluş reçetesi var. Bunu hem iyi anlamalı hem de dünyaya iyi anlatmalıyız.” dedi.

Ahmet Şafak, milli birlik için söyledi

Başkan Şahin’in ardından sahneye çıkan sanatçı Ahmet Şafak: “Şarkıların da türkülerin de ilham kaynağı bizim büyük milletimizdir. 15 Temmuz akşamı böylesine dillere destan bir kahramanlığın, o mücadelenin ışığıyla birlikte bununla her zaman iftihar etmeliyiz.  Yaşasın, birliğimiz ve beraberliğimiz, yaşasın Türk demokrasisi…” diyerek seslendirdiği eserlere alanı dolduran vatandaşlar da hep birlikte eşlik etti.

Pazar gecesi sona erecek

Saat 19.00’dan itibaren 15 Temmuz’un en çarpıcı görüntülerinin yer aldığı video ve müzik dinletileriyle alanda toplanmaya başlayan Pendikliler,  Saat 20.00’den itibaren İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim Tilaveti, dualar, konuşmalar, ezgi ve marş dinletileriyle milli birlik ruhunu devam ettiriyor.   10 Temmuz Pazartesi günü başlayan programlar kapsamında Gazipaşa Meydanı’ndaki demokrasi nöbetlerinde cuma akşamı Grup Genç, pazar akşamı ise Dursun Ali Erzincanlı’nın ezgi ve marş dinletisi gerçekleşecek.

 

📆 14 Temmuz 2017 Cuma 22:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR