MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » DRAGOS DOĞAYI KORUMA DERNEĞİ’NDE DRAGOS’UN SORUNLARI KONUŞULDU
DRAGOS DOĞAYI KORUMA DERNEĞİ’NDE DRAGOS’UN SORUNLARI KONUŞULDU

Kartal Belediyesi Demokratik Kitle örgütleri ile iletişimlerini sürdürüyor. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Dragos Doğayı Koruma Derneği’ne ziyarette  bulundu. Dragos  Doğayı Koruma Derneği Başkanı Sarhan Ecevit ile Yönetim Kurulu üyeleri Rengin Söylemez, Nesli Doğu Kazanoğlu, Ayşegül Kadiz, Nurzen Kayadelen, Feyzullah Kılıç  ve Dragos sakinlerinden Feyhan Bümin, Adnan Telliel de görüşmede yer aldı.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi’nin uygulamaları, Büyükşehir ve ilçe belediyelerin görev alanları, sosyal proje uygulamalarını örnekleri ile anlattı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve başladığı dönem içinde yapılan yeşil alanların 2009 yılına kadar yapılmış yeşil alanların iki katı olduğunu belirtti. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Dragos Doğayı Koruma Derneği’nde Dragos semtinin sorunlarını dinledi. Bulunduğu konum, manzarası ve sahip olduğu yeşil dokusu ile İstanbul’un nadide yerlerinden biri olan Dragos’un sorunları masaya yatırıldı.

 

 

Kartal’da yeşil alanların korunması konusunda belediyenin hassas olduğunu belirten Gürer, “Geleceğimizin nasıl olması gerektiğine bizler şekil veriyoruz. Doğasını korumayan, çevreye duyarlı olmayan, kültür ve sanattan uzak kalan bir yaklaşımla gelecek sorunlu olur.” dedi. Sokak hayvanları ile ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Gürer, ilçe belediyelerinin sokak barınakları yapma yetkisi olmadığını, rehabilitasyon merkezi kurabildiğini, bu amaçla belediyenin istediği alanın belediyeye verilmediğini, sokak hayvanlarının yem,su gibi gereksinimleri dışında veterinerlik işlemlerinde yardımcı olunabildiğini belirtti. Sokak hayvanlarını sevenler ile bunların varlığından rahatsız olanların aynı ortamda yaşadığını, karşılıklı olarak sorunun aşılmasında yöntem ve öneri üretip Büyükşehir Belediyesi ile sorunun görüşülmesinin doğru olacağını vurguladı. İlçe belediyeleri ile büyükşehir belediye yetkilerinin sıkça karıştırıldığını oysa kanunlar ile yönetilen ülkemizde belediyelerin verilen yetki doğrultusunda çalışabildiklerini ifade etti.

 

 

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü  Dr. Dilek Kars  belediye olarak çevre konusunda yapılan çalışmaları örnekleri ile anlattı. Dragos Doğayı Koruma Derneği Başkanı Sarhan Ecevit ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Sorunlara duyarlı bir belediye başkanımız var. Op. Dr Altınok Öz Başkanımızın çalışmalarını da ilgi ile izliyoruz. Dragos Doğayı Koruma Derneği olarak çevre ve doğaya duyarlı çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

 

📆 16 Ocak 2015 Cuma 16:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR