MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Dünya Eğitim Tarihinde Bir ilk ”Çocuk Müdür”
Dünya Eğitim Tarihinde Bir ilk ”Çocuk Müdür”

Dünya eğitim tarihinde bir ilke imza atan Türkiye’nin ilk butik koleji Artsam’dan, Çocuk Müdür uygulaması şimdiden yurt dışı kolejlerinden ilgi görüyor.

 

 
Eğitime kazandırdığı Artem Modeli ile Türkiye’nin gündemine gelen Artsam, dünyada henüz denenmemiş bir uygulama başlatıyor ve butik kolej anlayışının yanına bir de çocuk müdür uygulaması ile kolej anlayışına farklı boyutlar kazandırıyor.

 

Zeka ve zihin yapısının yanı sıra öğrencilerinin sanatsal yönlerini, becerilerini, algı çeşitlerini ve ruhsal durumlarını periyodik olarak uzmanlar tarafından sürekli denetleyen Artsam, eğitime getirdiği yenilikler ile dünyanın farklı ülkelerinden kolejlerin dikkatini çekiyor.
Rehberlik servisi yanı sıra, henüz dünyada olmayan bir uygulamayı başlatan Artsam, okul müdürü, rehberlik servisi ve diğer koordinatörlüklerin yanında bir de Çocuk Müdür uygulamasını başlatmıştır.

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin yaş grubuna göre, psikolojik, ruhsal ve strese bağlı durumlarını daha iyi analiz edebilmek ve öğrencinin başarı ivmesini artırabilmek, adaptasyonu sağlamak ve her şeyden önce mutlu öğrenci olmalarını sağlayabilmek için; rehberlik servisi dışında okul bünyelerine alanında uzman bir çocuk psikologu ekleyerek çocuk müdür uygulamasına start vermiştir.
Dünya eğitim tarihinde bir ilke imza atan Artsam, bu uygulamayla şimdiden Malta ve İsviçre kolejlerinden partnerlik ve kardeş okul uygulamaları teklifi alarak Türkiye’de adından bir kere daha söz ettirmeyi başarmıştır.

📆 12 Kasım 2014 Çarşamba 10:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR