MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar  Günü Pendik’te çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başta Pendik Belediyesi olmak üzere ilçedeki resmi kurum ve sivil toplum kuruluşları bugüne özel programlar düzenledi.

 

Pendik Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Gazipaşa Caddesi’nde kadınlara özel ücretsiz fotoğraf çekimi hizmeti verdi. ‘Kadın Günü’ temalı platforma gelen Pendikli kadınlara eşleri ve çocuklarıyla çektirdikleri fotoğraflar baskı şeklinde takdim edildi. Fotoğraf çekim alanını ziyaret eden Belediye Başkanı Kenan Şahin ise kadınlara karanfil vererek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
56ded21eb19de_dsc-0141

İlçe Müftülüğü Çanakkale’nin kadınlarını anlattı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel etkinliklerden  biri de Pendik Müftülüğünün düzenlediği “Dünya Kadınlar Günü Destanlaşan Çanakkale” adlı program oldu. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda Tarihçi Yazar Mustafa Turan 1. Dünya Savaşı’nda canını siper eden kadınların hikayelerini anlattı. Konuşmasında kadınlara en büyük hakkı İslam Dini’nin verdiğini ifade eden Yazar Mustafa Turan; “Cennet anaların ayaklarının altındadır. Kadınlara bundan daha büyük bir hak verilmemiştir.” dedi.

 

Gazilerden anlamlı program

Muharip Gaziler Derneği Pendik Şubesi ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle anlamlı bir organizasyon düzenledi. Gazi eşlerini derneğin lokaline davet eden Dernek Başkanı Sefa Altunparlar ve yönetimi, kadınlara karanfil ve teşekkür belgesi takdim etti. Dernek çatısı adlında sadece gazi eşlerinin yer alacağı bir kadınlar grubu kurmayı planladıklarını belirten Dernek Başkanı Sefa Altunparlar; “Şöyle bir bakıldığında kurtuluş savaşından bugüne kadınlarımızın mücadelesiyle geldiğimizi görürüz. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Derneğimizde daha aktif olmaları açısından Kadınlar Grubu kurmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Galeri
📆 09 Mart 2016 Çarşamba 10:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR