MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » DÜNYA TİYATRO GÜNÜ KUTLAMALARI KARTAL’DA DEVAM EDİYOR
DÜNYA TİYATRO GÜNÜ KUTLAMALARI KARTAL’DA DEVAM EDİYOR

Kartal Belediyesi, Dünya Tiyatrolar Haftası etkinlikleri kapsamında birbirinden değerli sanatçıları ve oyunlarını Kartallılar ile buluşturmaya devam ediyor. Son olarak ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ adlı oyun, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

 

Kartal Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyuna; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, tiyatro sanatçısı İbrahim Şahin ve Kartallı tiyatro severler katıldı. Gecenin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay: “Bu güzel oyunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Muhteşem bir oyun izledik, kendilerini tebrik ediyorum. Erdal Yıldırım hocamıza bu güzel oyunu bizlerle buluşturduğu için teşekkürlerimi sunuyorum. Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz’ün selam ve sevgilerini sizlere iletiyorum. Ne güzel bir oyun, ne güzel bir izleyici… Yaşasın tiyatro, yaşasın sanat!” dedi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay konuşmasının ardından ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ adlı tiyatro oyununun yönetmeni ve aynı zamanda tiyatro hocası olan Erdal Yıldırım’a onur ödülü ile çiçek takdim etti.

 

Kafkas Tebeşir Dairesi

 

Bertolt Brecht’in yazdığı Erdal Yıldırım’ın yönettiği oyunda, mülkiyet-emek ilişkisini yaşamın tam ortasından işleyen, mücadele sonucunda kazanmanın, emek ölçüsüne bağlı olduğunu anlatıyor. İyilik, dürüstlük, özveri, mülkiyet, güç gibi insanı değerleri sorgulayıp, yozlaşma-uzaklaşma kavramlarını evrensel bir dilde anlatan oyun; Kartal Belediye Tiyatrosu 2.Sınıf öğrencilerinin hüneriyle canlandırıldı.

 

 

📆 28 Mart 2016 Pazartesi 15:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR