MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Manşet, Toplum » EFK’da Etkinliğin İçeriğini Çocuklar Seçiyor
EFK’da Etkinliğin İçeriğini Çocuklar Seçiyor

Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK) çocukların dilediği gibi katılabileceği özel bir program sunuyor. EFK Türkiye’de 11 Nisan-10 Haziran 2016 tarihleri arasında geçekleşecek eğitim programlarına çocuklar, hafta içi ya da hafta sonu istedikleri 5 deney için randevu alarak katılabilecekler. Kimyadan uzay ve havacılığa, makineden inşaata farklı mühendislik dallarından, çocukların eğlenirken öğreneceği ve “neden” sorusuna cevap bulacağı deneylere 5-12 yaş arası tüm çocuklar, istedikleri günlerde katılabilecek.

 

Amerika’da açıldığı 2009 yılından itibaren dünya çapında 150’den fazla noktada binlerce çocuğa ulaşan Engineering For Kids (EFK), çocukları doğuştan mühendis olarak kabul ederek zihinsel ve bilişsel gelişimlerini bu doğrultuda geliştirmeyi amaçlıyor.

 

Programı Çocuklar Belirliyor

EFK Türkiye, çocukların birbirinden öğretici ve eğlenceli deneyler arasından dilediği gibi seçebileceği bir program sunuyor. Çocukların hem sosyalleşmesine hem de eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlayacak eğitimler 11 Nisan-10 Haziran 2016 tarihleri arasında geçekleşecek. Çocukların seçeceği 5 deney için istedikleri günlerde katılmak üzere randevu alabileceği programda kimyadan uzay ve havacılığa, makineden inşaata çocukların eğlenirken öğreneceği ve “neden” sorusuna cevap bulacağı deneyler yer alacak. Pipet roket yapımından, köprü tasarımlarına, mancınık üretiminden, kimya deneylerine kadar geniş bir yelpazede deneyler yapacak çocuklar sosyalleşebildikleri bir ortamda keyifli vakit geçirecekler.

Çocukların yaş grubuna bağlı olarak sahip oldukları farklı ihtiyaçlara göre düzenlenen paket programa 5-12 yaş arası tüm çocuklar katılabilecek.

STEM Metodu ile Eğitim

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce karşılıklarının kısaltılmış hali olan STEM, öğrencileri problem çözmede bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik ediyor. STEM metodu ile öğrenciler temel bilgilerini geliştirirken, okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantı kurabiliyorlar. STEM metodunu uygulayan EFK, öğretmen merkezli sınıf yerine problem çözme, keşif ve araştırmayla öğrenme merkezli bir sınıfta çocuklara yaparak öğrenme fırsatı sunuyor. Yapılan deneyler ve uygulamalar sayesinde çocuklar hem el becerilerini ve düşünce tarzını geliştiriyor hem de eğlenerek öğreniyor.

📆 11 Nisan 2016 Pazartesi 13:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR