MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » EĞİTİM DEVRİMCİSİ MUSTAFA NECATİ KARTAL’DA ANILDI
EĞİTİM DEVRİMCİSİ MUSTAFA NECATİ KARTAL’DA ANILDI

Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın düşünce ve mesai arkadaşı Mustafa Necati, 87. ölüm yıl dönümünde Kartal Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin hazırlamış olduğu panelde anıldı.

 

Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele moderatör olarak Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Başkanı Zübeyit Çelik,  panelist olarak YÖK Eski Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, Veli- Der Genel Başkanı Feray Aydoğan katıldı. Panelde Prof. Dr. İsa Eşme Mustafa Necati’nin yapmış olduğu yeniliklere değindi. Veli-Der Genel Başkanı Feray Aydoğan ise günümüz Türkiye’sinde yaşanan eğitim sorunları ve eğitim sistemindeki 4+4+4 yasası ile gelen aksaklıklar hakkında bilgi verdi. Aydoğan konuşmasında, eğitime değer verdiği ve bu konudaki desteğini hiç esirgemediği için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti. Mustafa Necati anısına düzenlenen panele Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

 

 

Panel’de konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, şunları dile getirdi: “Bir hekim olarak Mustafa Necati’nin bir apandisit patlaması sonucu ölmesinden büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. O dönemde bir apandisit patlaması sonucu insanlar hayatını kaybedebiliyordu, Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra tıbbın da gelişmesiyle bu sebepten kaynaklanan ölümlerin azalması memnuniyet verici. Geldiğimiz noktada çok daha büyük ameliyatların rahatlıkla yapıldığını görüyoruz. İsa Acar Hocam Cumhuriyet ve eğitim devrimini çok güzel anlattı. Feray Hanım da karşı devrimi anlattı. Burada söylenecek çok şey var; ama biraz da şuna getirmek lazım, Türkiye’nin aydın geçinen kesimi 2010’da hükümetin getirdiği anayasaya ‘Yetmez Ama Evet’ dedi. Mustafa Necati’lerin, Hasan Ali Yücel’lerin, İsmail Hakkı Tonguç’ların ortaya koyduğu güzel işleri koruyamadık. Şapkalarımızı önümüze koyup düşünelim bu değerlere sahip çıkabilseydik bunları yaşamazdık. Karşı devrim, devrime karşı biraz daha güçlü olduğundan ya da devrimci olanlar yeteri kadar direnemediklerinden, yeteri kadar halkla birlikte olamadıklarından tüm bu yaşananlar. Mustafa Necati’nin ortaya koyduğu aydınlanma görevini yeteri kadar hayata geçiremediler. Bizim en büyük sorunumuz herhalde buydu. Şimdi bunları düşünüp karar vermemiz lazım. Dün Eğitim Bir-Sen Başkanı çok net bir mesaj verdi. İkinci mesajında da ‘2024’te şeriat eğitimi Türkiye’ye hâkim olacaktır’ dedi.  Buradan çıkan sonuç şu; hedef 2023’ün içinde yaşam kalitesini yükseltmek yok, 10 bin dolar olan milli geliri, 25 bin dolara yükseltmek yok! Ülkenin teknolojik hedefleri şunlar, şunlardır demek yok. 1923’te Cumhuriyet’i kurdunuz, laikliği getirdiniz, Biz 2023’te İslam devletlerini kuracağız diyorlar. Köprüden önceki son çıkış hepimizin önünde duruyor, az önce Feray Hanım’ın da ifade ettiği gibi ya birkaç ay sonra önümüze gelecek olan menüyü yiyeceğiz ya da reddedeceğiz. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.”

 

Panelin sonunda Başkan Altınok Öz tarafından konuşmacılara çiçek takdim edildi.

 

Galeri
📆 10 Ocak 2017 Salı 10:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR