MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Toplum, Tuzla » Eğitim Kenti Tuzla’nın Merkezi Tepeören Olacak.
Eğitim Kenti Tuzla’nın Merkezi Tepeören Olacak.

Başkan Yazıcı: Eğitim Kenti Tuzla’nın Merkezi Tepeören Olacak
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tepeören’de ilk kez bu dönem yapılan planlamanın bölgeye vizyon katacağını söyledi. Başkan Yazıcı, “Tepeören’in gelişmesine misyon katacak bir vizyon ortaya koyduk. Eğitim Kenti Tuzla’nın en önemli merkezi de, Tepeören merkezli Akfırat ve TEM üstündeki her yeri içine alan bölgedir.” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tepeören Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Tepeören’de yaptıkları planlama hakkında bilgi veren Başkan Yazıcı, “Burada hizmet yapıyoruz, hizmete devam ediyoruz ama buradaki en önemli hizmetimiz plan yapmaktır” şeklinde konuştu. Planlama olmadığı için beklemede kalan üniversitelerin harekete geçeceğini belirten Başkan Yazıcı, “Bu bölgede muhteşem bir gelişme olacağına inanıyorum.” mesajını verdi.
Planlamada Hak ve Hukukunuzu Koruduk
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tepeören’deki planlamayı tamamladıklarını müjdeledi. Planlamada hakların korunduğunun altını çizen Başkan Yazıcı, “Hizmetlerin yapılabilmesi için plana ihtiyaç var. Plan olmadan hiçbir şey olmuyor ama o planı da standart bir planla geçiştirmedik. Köy içinin emsallerini koruduk, hak ve hukukunuzu koruduk. Köy içerisinde yapılaşmaya ve yerleşmeye müsaade olabilecek bir planlama yaptık. Biz bu planlarla Tepeören’in ve kentin geleceğini çizdik.” dedi.
Tepeören’deki En Önemli Hizmetimiz Planlama
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tepeören’deki en önemli hizmetlerinin planlama olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, “Tepeören’de hiç plan yoktu. Tepeören ilk kez plana kavuştu. Yerleriniz tarla statüsünden arsa statüsüne kavuştu. Yerleriniz kıymetlendi. Köy içinde uygulama dışında kalan yerlerde imar durumu alıp yapı yapabilirsiniz. Burada hizmet yapıyoruz, hizmete devam ediyoruz ama burada yaptığımız en önemli hizmetimiz plan yapmaktır. Bu planla birlikte gelişen bir kenti birlikte göreceğiz. Bu bölgenin değerlenmesiyle birlikte burası gelişecek. Şimdi bundan sonra bu plana uygun gelişimi sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, planlamanın ardından yaşanacak süreci ise şu şekilde açıkladı: “Plan bittikten sonra altyapı ve yol çalışmaları başlayacak. Bundan sonra şehrin gelişimi, dönüşümlü ve bireysel olur. Siz plana destek verirsiniz veya devletin vereceği desteklerle dönüşümler gerçekleştirilir.”
Eğitim Kenti Tuzla’nın Merkezi Tepeören Olacak
Planlama ile üniversitelerin Tepeören ve çevresindeki yapılaşmasının hızlanacağını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tepeören’in gelişmesine misyon katacak bir vizyon ortaya koyduk. Eğitim Kenti Tuzla’nın en önemli merkezi de, Tepeören merkezli Akfırat ve TEM üstünü içine alan bölgedir. Bu bölgenin gelişmesi üniversiteler ile beraber ticaretinizi de olumlu yönde etkileyecektir. Bu bölgede muhteşem bir gelişme olacağına inanıyorum.” açıklamasında bulundu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplantıda vatandaşların sorularını da yanıtladı.

📆 15 Eylül 2013 Pazar 19:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR