MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » EKRANLARIN EN TATLI SERT YÜZÜ
EKRANLARIN EN TATLI SERT YÜZÜ

Yavuz Pekdiker Sert görünümün altında altın gibi bir yüreğe sahip bir Tiyatro ve Sinema oyuncusu.
Ekranlardan tanıdığımız yıllarını Tiyatro ve Sinemaya adamış bu değerli oyuncumuzla Kartal’da bir Kafetaryada güzel bir roportaj gerçekleştirdik. Kendisi kırmadı bizi sağ olsun ve sorularımıza tüm samimi ve sevecen tavırlarıyla cevap verdi.
Kendisi ile gerçekleştirdiğimiz ropörtajı siz okuyucularımızla paylaşmak istedik.
ypypyp

N.Y: Hoş geldiniz Yavuz bey bizi kırmadınız zamanınızı ayırdınız öncelikle size çok teşekkür ederiz hem kendi adımıza hemde okuyucularımız adına, ilk olarak şunu sorarak başlamak istiyorum sohbetimize Yavuz Pekdiker kimdir, nerelidir, Tiyatro ve sinemaya ne zaman başladı bize biraz bunlardan bahsedebilirmisiniz.
Y.P: Hoş buldum bende öncelikle sizlere teşekkür ederim, böyle bir ortamı hazırlayarak bizleri hayranlarımızla buluşturuyorsunuz ve bizleri daha yakından tanımalarına vesile oluyorsunuz öncelikle bununla ilgili teşekkürler.
Aslen Adanalıyım ama sorsanız Adanayı bilirmisiniz bilmem, Kızıltoprak ,Kalamış doğumluyum, orada doğdum ve orada büyüdüm. 14.10.1963 doğumluyum, her Tiyatrocunun başından geçen gibi bende ailemin itirazlarına rağmen bu mesleği seçtim. Pişmanmıyım asla değilim , tekrar başa dönsem o günlere yine oyuncu olurdum. İlk olarak Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde Fesih Egemen hocamın Tiyatro eğitimi alarak başladı sanat hayatım. Şehir Tiyatrolarında oynadım, Reşit Gürzap,Şener Şen, İsmet Ay gibi Ustalarla çalıştım onların ustalığından , tecrübelerinden de birşeyler almak nasip oldu bana, İsimlerini saydığım ve sayamadığım Ustalarımın hepsi ayrı birer okul , onlardan öğrenilecek çok şeyler var. Yaşayanlara Allah uzun ömürler versin , ölmüş olan ustalarımıza da saygıyla analım buradan yeri gelmişken.
N.Y: Evlimisiniz ? Yavuz bey , çocuklarınız Var mı?
Y.P: İki Evlilik yaptım şu an evli değilim, çocuğum yok ama çocukları çok severim, isterdim benimde çocuğum olsun ama olmadı. Belkide bu yüzden çocukları çok seviyorum.
N.Y: Tiyatro ve Sinema yı ne kadar sevdiğiniz belli,başka işlerle de uğraştınız mı yada şöyle sorayım ikinci bir yaptığınız iş var mı oyunculuktan arta kalan zamanda.
Y.P: Konservatuar ve İşletme fakültesi mezunuyum. Bir zamanlar Cankurtaran Holding de,Koç Grubunda da çalıştım 2008 yılı öncesindeki zamanlarda oldu bu şirketlerde çalışma hayatım şimdilerde sadece oyunculuk yapıyorum.
N.Y: Sert bir görüntünüz var ama bi okadar da sıcak kanlı ve cana yakınsınız hani sizi tanımayan bir şey sormaya çekinir, birde yüzünüz sanki birine benziyor yanılıyormuyum ? diye sorarken Yavuz bey güldü ve ;
Y.P: Tuncel Kurtiz değil mi, evet benzetiyorlar, bu benzetme benim için ancak bir gurur vesilesi olabilir, onun gibi değerli bir ustaya benzemekten onur duyarım. Evet tip olarak biraz sert duruyorum , bu durum bana gelen rol tekliflerine de yansıyor aslında , komedi de oynamak istiyorum ama nedense hep daha ağır roller geliyor.
Bir keresinde konuk oyuncu olarak katıldığım bir filmde çok kısa bir sahnede dedikoducu bir çaycıyı oynamıştım, tüm filmde en çok gülünen sahne oydu. O an düşündüm demek ki ben komedide oynayabilirim. Aslında çabuk sinirlenirim, öfke kontrolüm yoktur ama sinirim çabuk geçer olayı uzatmam ve kin tutmam.
N.Y: Sektörünüzün zorlukları nelerdir, Oyuncular maddi anlamda haketiklerini alabiliyorlar mı,Gençlerde beğendiğiniz oyuncular varmı ve size göre kimler gelecek vadediyor ve kalıcı olabilecek.
Y.P: Zor bir iş yapıyoruz, gerçekten çok zor bir iş sizlerin önüne tamamlanmış haliyle geliyor bir film, bir dizi ve sizlerde oturup zevkle izliyorsunuz. Ama o film o dizi sizlerin önüne gelene kadar çektiğimizi bir biz biliriz birde Allah. Bir sahnenin çekimi saatlerce sürüyor bunun yazı var ,kışı var. Ben çok bilirim bir gün önce öğlen başlayıp çekimlere ertesi günü sabaha karşı eve gittiğimi. Ama finalde ortaya çıkan emeği oturup izlemenin de keyfine değecek yok. Bu işin manevi yönü birde maddi yönü var siz sordunuz bende cevaplıyayım. Hani abartıldığı kadar, magazinden, programlardan takip ettiğiniz kadar astronomik rakamlar kazanmıyor kimse tabi ki yıllarını bu sektöre vermiş usta bir oyuncunun bölüm başına veya Film çektiği zaman aldığı parayla bu işe daha yeni başlamış bir oyuncunun aldığı para aynı değil. O kadarda olsun hem her işte bu böyle değilmidir, bir anlamda Usta Çırak meselesi gibi yani. Ama dedim ya ortalarda o kadar abartıldığı kadar rakamlar dönmüyor.
Gelelim ikinci sorunuza gençlerden beğendiğiniz oyuncular meselesine, aslında böyle bir ayrım yapmak çok zor hepsi değer benim için , bu işi sevmişler gönül vermişler bu iyi bu kötü demek haddim değil ama, zaten iyi olmayan yada yetenekli olmayanı halk ayıord ediiyor ve belli bir süre sonra yok oluyorlar.
Benim beğendiğim bir kaç isim sayayım size dedim ya hepsi ayrı ayrı değerler, Burak Ateş(Fırtına Ateş),Aslı Enver,Ezgi Mola,Mete Horozoğlu,Burak Özçivit,Rıza Kocaoğlu ilk aklıma gelen isimler isimlerini sayamadıklarım da muhakkak ki değer dedim ya bu işe emek veren herkes değerdir benim için.
N.Y: Birazda oynadığınız oyunlardan, dizilerden ve filmlerden bahsedelim. Ekranlardan tanınıyorsunuz ama birde sizden alalım.
Y.P: Akbank Reklam Filminde oynadım, Akbankın en iyi ödüle layık reklam filmi seçildi  biliyorsunuz orada bir balıkçıyı oynamıştım, Aşkın Bedeli,Şehrin Melekleri,Kurtlar Vadisi,Hatasız Kul olmaz, Kösem sultan,Diriliş Ertuğrul,Evli ve Öfkeli,Diğer yarım,İstanbul sokakları ve 3 Eylülde vizyona girecek olan birde Sinema filmi çektik Curmu Aşk  isimli belki anımsayamadıklarım da vardır ama bir çok oyunda ve dizide oynadım. İstanbul Şehir Tiyatrolarında oyunlarda oynadım işimi seviyorum ve severek yapıyorum ömrüm olduğunca da yapmaya devam edeceğim.
N.Y: Yavuz bey tekrar çok teşekkür ederiz size bize vakit ayırdınız bizde nacizane bir nebzede olsa olsa sizi okuyucularımıza tanıtmaya çalışacağız, siz zaten tanınıyor ve biliniyorsunuz bizde biraz katkıda bulunalım istedik sağolun bizi kırmadınız kıymetli vakitlerinizi bize de ayırdınız tekrar teşekkürler.
Y.P: Bende sizlere teşekkür ederim bizleri okuyucularınızla sevenlerimiz buluşturduğunuz için sizlerde sağolun.
Ayrıca teşekkür etmek istediğim  10 yıldır birlikte çalıştığım menajerim çok sevdiğim arkadaşım olan Fırtınaa Burak Ateşede çok teşekkür ediyorum. Evet sevgili okuyucularımız ekranların sevilen ismi Yavuz Pakdikerle güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Sert görüntüsünün altında sıcacık yüreği ile belkide sektörün en tatlı sert adamı,kendisini biz çok sevdik sizler zaten seviyor ve yaptığı işleri severek izliyorsunuz, Yolun açık olsun Üstad daha nice güzel projelerde görmek istiyoruz sizi…
Nuray Yılmaz

995339_10208074665056928_2371193645519535225_n 1170688_10200756735195637_831069755_n

12524237_10208092475262172_6464146824522415769_n 12654123_10207639608820794_4159936449482041351_n 12670241_10207653777895012_4983389924005301197_n

Galeri
Etiketler:
📆 22 Mayıs 2016 Pazar 18:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR