Kartal’ın eski hükümet konağı için yıkım kararı çıktı.
Uzun seneler Kartal kamuoyuna hizmet eden ve son zamanlarda atıl durumda olduğundan dolayı tinercilerin mesken tuttuğu eski hükümet konagı önumuzdeki günlerde Kartal’a veda ediyor.
Uzun süre bünyesinde Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Vergi Daireleri ve Askerlik Şubesini barındıran Kartal Hükümet Konağı öngörülen bir İstanbul depremine dayanamayacak olduğundan dolayı boşaltılmıştı.
Kartal spor caddesi üzerinde yeni yapılan Hükümet Konağı’nın yapımı tamamlanana kadar çeşitli binalarda faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Kamu kurumları yeni yerlerine geçmek için gün sayarken, Kartal sahilde bulunan eski hükümet konağı da yıkım aşamasına geldi.
Kartal Kaymakamlığı tarafından Maliye Bakanlığı’na gönderilen yıkım yazısına “uygun görüş” bildiren Bakanlık, Hükümet Konağının yıkımı için gerekli talimatı verdi. Bakanlık görüşünü dikkate alarak hemen yıkım işlemlerini tamamlayan Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, eski hükümet konağının Maliye Bakanlığından gelen yazıyla yıkım kararının alındığını ve önümüzde ki saatlerde yıkım çalışmalarının başlayacağını belirtti. Hamurcu, yıkılan Hükümet Konağı’nın bulunduğu yaklaşık 4 dönümlük alanın yıkıldıktan sonra yeni bir proje yapılana kadar Emniyet Hizmetleri Otoparkı olarak faaliyet göstereceğini söyledi.
kaynak (Yarın gazatesi)
Bir yanıt yazın