MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Engelli Memur Adaylarına Rehberlik
Engelli Memur Adaylarına Rehberlik

2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı(E-KPSS) ile toplamda 4151 kişinin alınacağı engelli kadroları için tercihler yapılmaya başlandı. Pendik Engelliler Koordinasyon Merkezi de rehberlik birimi kurarak tercih konusunda adaylara yardımcı olurken, bir de seminer verdi.

 

 

Engelli memur adayları için yapılan EKPSS’nin ardından kadroların öğrenim düzeylerine göre dağılımı da belli oldu. Buna göre, Lise kadroları için toplamda 1.428, Önlisans kadroları için toplamda 1009 ve Lisans kadroları için toplamda 1.480 kadroya puan üstünlüğüne göre atama gerçekleştirilecek. İlköğretim/Ortaokul/İlkokul kadroları için toplamda 234 kadro ise kura yöntemiyle belirlenecek.

 

 

100’ü aşkın kişiye tercih desteği

ÖSYM, EKPSS tercihlerini 28 Ağustos-8 Eylül 2014 tarihleri arasında kabul ediyor. Pendik Belediyesi Engelli Koordinasyon Birimi, kendi bünyesinde rehberlik birimi kurarak tercihini en doğru şekilde yapmak isteyenlere teknik destek veriyor. Elektronik sistemle gerçekleştirilen EKPSS tercihleri konusunda, Koordinasyonluk bünyesinde ilk üç günde 100’ü aşkın kişiye rehberlik hizmeti verildi. EKPSS Rehberlik birimi 8 Eylül’e kadar tercihinde destek isteyenlere hizmet verecek.

 

540567004143d_pendik-belediyesi-ekpss-engelli-memur-adaylarina-rehberlik-6

Doğru tercih için seminer de verildi

Öte yandan Engelliler Koordinasyon Birimi, tercihlerini kendileri yapmak isteyenler için bir EKPSS Tercih Semineri gerçekleştirdi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde iki saati aşkın süren seminerde, Engelli Koordinasyon Birimi Sorumlusu Sadi Aktaş, katılımcılara, kamuda açılan kadroların analizi ve doğru kadro tercihleri konusunda kapsamlı bilgiler verdi.

 

 

Mevlüt Yavuz: Özel sektörde çalışan bir engelli olarak iki yıldır kamu kadrolarına girebilmek için çabalıyorum. Tercihlerimi İstanbul, Bilecik ve Eskişehir illerindeki kamu kurumlarından yana kullandım. Tercihler konusunda bize teknik destek veren Pendik Belediyemizin engelli koordinasyon birimi çalışanlarına teşekkür ediyorum.

 

 

Sefa Telli: Yüzde 95 görme engelliyim. Paralimpik sporcuyum. Lise mezunu olarak girdiğim EKPSS sonrası tercihlerimde bana yardımcı olan Koordinasyon birimine teşekkür ediyorum. Tercihlerimden birini kazanarak kamu çalışanı olma hakkı elde etmek istiyorum.

 

 

Ayşegül Ceylan: Yüzde 80 engelli olan ablam Havva Ceylan’ın EKPSS tercihini yapmak için Koordinasyon Birimi’ne geldim. Kendisi rahatsız olduğu için tercihlerini ben gerçekleştiriyorum. Ablam lisans düzeyinde girdiği EKPSS sınavı sonucunda İstanbul ve çevresinde yer alan kamu kurumlarını istiyor. Burada rehberlik hizmeti verilmesi oldukça faydalı oldu. Umarım hayallerine ulaşır.

 

Galeri
📆 02 Eylül 2014 Salı 10:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR