MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Engelliler kahvaltıda gönüllerince eğlendi
Engelliler kahvaltıda gönüllerince eğlendi

Maltepe Belediyesi’nin “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle düzenlediği etkinlikte, engelli vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Kılıç, engelli çocuklardan oluşan ritim grubuna eşlik ederek, eğlencelerine ortak oldu.

Maltepe Belediyesi, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla, Kardelen Düğün Salonu’nda bir etkinlik düzenledi. Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinliğe, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Alçınkaya Babacan, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, CHP Kadın Kolları Başkanı Hatice Yazıcıoğlu, CHP Engelliler Komisyonu Başkanı Makbule Sabak, Kent Engellileri Meclis Başkanı Fatma Arısoy, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği, Tüm Engellileri Birleştirme Derneği, Umut Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği, Anadolu İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği, Marmara İşitme Engelliler Derneği, Avrasya’nın Engelsiz Sesleri Ritim Grubu ve engelli vatandaşlarla, aileleri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP’li Meclis Üyesi Tülay Düztaş, “Burada hepimiz eksikliklerimize rağmen kocaman bir aileyiz, aile içinde sıkıntılar olabilir ama bunların hepsini aşacak güçlükteyiz. Aramızdan ayrılan herkese Allah’tan rahmet diliyorum, ışıklar içinde olsunlar. Burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engelleri, Başkanımız Ali Kılıç’ın dediği gibi sevgiyle aşacağız” dedi.

SEVGİYLE HER ENGEL AŞILIR

İşitme engelliler için işaret dilinin de kullanıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Kılıç, şunları söyledi: “Sadece bugün değil her gün sizlerle birlikte olmak çok önemli. Temel amacımız, büyük bir aile olduğumuzu göstermek. İşte bu yüzden ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, engelli ayrımı yapmadan Maltepe’de herkesi güçlü kılmak istiyoruz. Bugün bunları tek başımıza yapamayız. Sizler anlatacaksınız, bizler yapmak için gayret edeceğiz. Sizler var olun ki, bizler de engelleri kaldıralım. Şu ana kadar yasalar, yönetmelikler, belediyecilik faaliyetleri sizleri düşünülmeden yapıldı. Bizler, bu eksikleri hemen gideremiyoruz ama çalışmaya başladık. Öncelikle Bahadır Erdoğdu Rehabilitasyon Merkezi’ni tekrar belediyemiz bünyesine kattık. Burada çok önemli çalışmalar yapacağız. Üreten Engelliler Merkezimizi yakında açıyoruz. Anne-babalar çocuklarını buraya bırakacak, bizler de burada çocuklarımızı eğitecek, onları topluma kazandıracak çalışmalarda bulunacağız. Ulaştırma Müdürlüğümüz de yeni araçlar tahsis ederek, engelli vatandaşlarımızın hizmetine sundu. Engelli vatandaşlarımız bu anlamda acınacak değil, saygı duyulacak bireylerdir, eşit bireylerdir. Desteğiniz bize güç veriyor, sağ olun, var olun.”

EĞLENCELERİNE ORTAK OLDU

Konuşmalar sonrası sahne alan Avrasya’nın Engelsiz Sesleri Ritim Grubu’na, darbukayı eline alarak eşlik eden Kılıç, engelli vatandaşlarla karşılıklı oynadı.  Etkinlik, sanatçı Serkan Boran, İlknur Yıldız, Tayfun Yılmaz ve engelli öğrenci Kaan Baybağ’ın şarkı ve türküleri eşliğinde sona erdi. Etkinlikte, engelli vatandaşlara belediye tarafından hazırlanan “Engellilerin Hakları” adlı kitapçık dağıtıldı. (15.05.2016)

📆 26 Mayıs 2016 Perşembe 10:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR