MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kültür-Sanat, Maltepe, Manşet, Toplum » “Entelköy Efeköy’e Karşı” Maltepelileri gülmekten kırıp geçirdi
“Entelköy Efeköy’e Karşı” Maltepelileri gülmekten kırıp geçirdi

Ünlü yönetmen Yüksel Aksu, “Entelköy Efeköy’e Karşı” filmiyle Maltepeli sinemaseverlerle buluştu. Filme yoğun ilgi gösteren Maltepeliler, gösterim sonrası düzenlenen söyleşide Aksu’nun esprili hikâyeleriyle eğlenceli dakikalar yaşadı.

 
Maltepe Belediyesi tarafından Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen etkinlikler çerçevesinde ünlü yönetmen Yüksel Aksu’nun “Entelköy Efeköy’e Karşı” filmi gösterildi. Filmin hemen ardından Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız’ın moderatörlüğünde Aksu ile bir saatlik söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi esnasında Maltepelilerin sorularını da yanıtlayan Yüksel Aksu esprili hikâyeleriyle seyircileri güldürdü. Öte yandan söyleşinin ardından düzenlenen kokteylde Maltepelilerle birebir sohbet eden Aksu, TSKM’deki Devrim Erbil sergisini de gezdi.
ENTELKÖY EFEKÖY’E KARŞI
2011 yılında gösterime girdiğinde büyük dikkat çeken ve eleştirmenlerden iyi not alan filmin konusu ise şöyle;
“Şehir hayatının kargaşasından muzdarip, bütün bu kaostan kaçmaya çalışan bir grup ekolojist; Ege’nin o güne kadar sakin hayat süren bir köyünde, komün şeklinde yaşayabilecekleri yeni bir köy inşa etmeye girişirler. Şehirlilerin oraları bırakıp, kendi köylerine geldiğini gören yerel köy halkı ise kurak tarlalarını ve eski evlerini pahalıya satmakta ve bu durumdan oldukça memnundurlar. Bir gün bölgeye termik santral kurulacağı haberi gelir. Bu karar Entelköylülerle, Efeköylüleri karşı karşıya getirir. Tarımdan umudu kesen köylüler yeni iş imkânları doğacağı için sevinirken, ekolojistler santrala tamamen karşıdırlar. Termik santral iki ‘köyün’ arasını açmış ve aralarındaki rekabet ortaya esprili sahneler çıkarmıştır.”

📆 16 Şubat 2015 Pazartesi 10:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR