MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ekonomi, Genel, Manşet, Politika, Toplum » Erdoğan çağrıyı yaptı, İzmirliler dövizlerini bozdurdu
Erdoğan çağrıyı yaptı, İzmirliler dövizlerini bozdurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dövizle borçlanmayı bırakalım, yerli parayı devreye sokalım” çağrısı üzerine İzmirliler de döviz bürolarına akın ederek, euro ve dolarlarını Türk Lirası’na çevirdi.

 

 

Darbe girişiminin ardından doların hız kesmeden yükselmesi ve uluslararası çevreler tarafından piyasaları tedirgin etmeye yönelik girişimlere karşı Türk halkı dövizlerini bozdurarak vatanseverliğini gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dövizle borçlanmayı bırakalım, yerli parayı devreye sokalım” çağrısı üzerine de vatandaşlar döviz bürolarında kuyruklar oluşturdu.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmirliler de hükümetin talebinin ardından yastık altındaki dolar ve eurolarını bozdurmaya başladı.

“Böyle düze çıkabiliriz”
Emekli Mahmut Saygın, yatırım için yastık altında dolarları olduğunu ve bozduracağını belirterek, “Ben Türk parasını tercih eder, elimden doları çıkarırım. Ki dolar var şu anda bozdurarak Türk parasına geçeceğim. Bir şey alacağım için değil sadece ülke ekonomisine katkı olsun diye bozduracağım. Çünkü büyüklerimiz öyle diyor ve düşündüm doğru düşünüyorlar. Biz de yapacağız. Benden duyan başkası da yapar. Böyle düze çıkarız” dedi.

“Ülkemize yardım etmek için herkes bozdurmalı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla dolarını Türk Lirası’na çeviren vatandaşlardan Recep Altun da herkesin ülke ekonomisine yardım ve katkı için dolarlarını TL’ye çevirmelerini tavsiye etti.

📆 02 Aralık 2016 Cuma 11:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR