MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Ergenekon’da tahliye kararı verildi
Ergenekon’da tahliye kararı verildi

 

 

Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker’e tahliye kararı verildi.

 

 

Tuncay Özkan, Levent Göktaş Ve Sedat Peker’e Tahliye

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Gazeteci Tuncay Özkan ile Emekli Albay Avukat Levent Göktaş ve Sedat Peker tahliye edildi. Mahkeme, Tuncay Özkan ve Levent Göktaş’a yurtdışı yasağı koyarken, Sedat Peker’e aldığı ceza miktarını dikkate alarak yasak koymadı.

Ergenekon davası kapsamın tutuklu olan Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker’in tahliye taleplerini İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İshak Eken, üye hakimler Rafet Koyuncu ile Keskin Karakurt tarafından Tuncay Özkan ve Levent Göktaş için verilen kararda ‘sanıkların tutuklu kaldıkları süreler, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanıkların sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olması nazara alınarak başkaca yönler incelenmeksizin yerinde görülen tahliye istemlerinin kabulüne, sanıkların tahliyelerine karar verilmiştir’ ifadeleri yer aldı.

Mahkeme, Tuncay Özkan ve Levent Göktaş hakkında yurtdışı çıkış yasağı da koydu. Sedat Peker ile ilgili kararında da aynı gerekçeleri sıralayan Mahkeme, Peker’e verilen ceza miktarını dikkate alarak herhangi bir adli kontrol uygulamadı.

Gazeteci – Yazar Tuncay Özkan, 23 Eylül 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Özkan 5 Ağustos 2013 tarihinde darbeye teşebbüs suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009 tarihinde tutuklanan Emekli Albay Levent Göktaş, 20 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dava sürecinde gizli tanık ifadelerinin ardından 27 Ocak 2012’de tutuklanan Sedat Peker, dava sonunda “Örgüt üyesi olmak” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

TUNCAY ÖZKAN’IN AVUKATINDAN ‘TAHLİYE’ AÇIKLAMASI

Tahliye kararının ardından açıklama yapan Tuncay Özkan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, “Bugün ‘Türkiye’de hakimler var’ diyebileceğimiz bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Avukat Hüseyin Ersöz, tahliye kararının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde gazetecilere açıklama yaptı. Tuncay Özkan’ın tekrar özgürlüğüne kavuşacağını belirten Ersöz,

Nazlıcan babasına kavuşuyor. Nazlıcan şu an yolda ve zannediyorum ki iki saat içinde Tuncay Özkan cezaevinden çıkış yapmış olacak. Sadece gazetecilik faaliyetleri nedeniyle içeride bulunan sanal bir örgütün yöneticisi olmakla suçlanan Tuncay Özkan, salt gazetecilik faaliyetleri nedeniyle içerideydi ve bugün ‘Türkiye’de hakimler var’ diyebileceğimiz bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Silivri’deki yargılamalar bu ülkenin yüz karası, bu ülkedeki hukuk sisteminin çürümüş olduğunu gösteren karar ve uygulamalar imza attı 5 sene içerisinde. Ancak bugün Çağlayan Adliyesi’ne geldiğimizde vicdanlarına göre karar veren, bunun için hiçbir şey aramayan hakimlerle karşılaştık. Onların bakışları, davranışları, kaleme dökmüş oldukları karar bile Silivri’dekilerden çok daha farklı. Türkiye’de tıpkı bir zamanlar faşizm Almanya’sında söylendiği gibi ‘Türkiye’de hala hakimler var’ diyebilen bir hukukçuyum artık. Bugün Tuncay Özkan tekrar özgürlüğüne kavuştuğu için ve bugün yine diğer mahkemeler tarafından verilecek olan kararlarla Ergenekon davası sanıkları tekrar özgürlüğüne kavuşacağı için hukuk adına biraz daha ümitlenmiş, Türkiye’nin geleceği adına biraz daha ümitlenmiş durumdayım” diye konuştu. YUSUF MELİKOĞLU

ERGENEKON’DA TAHLİYE KARARI VERİLDİ

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasından dolayı 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, emekli Albay Levent Göktaş ve Sedat Peker’in tahliye edilmesine karar verdi.

 

 

Etiketler: , ,
📆 10 Mart 2014 Pazartesi 16:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR