MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » EŞEKLİ KÜTÜPHANECİ DÜNYA KİTAP GÜNÜ’NDE ANILDI
EŞEKLİ KÜTÜPHANECİ DÜNYA KİTAP GÜNÜ’NDE ANILDI

22-28 Nisan Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası nedeniyle Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz, Kartal İlhan Yüksel Alanyalı Fen Lisesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Gazeteci, yazar, belgeselci, Tayfun Talipoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Mustafa Fehmi Okay, Feyyaz Kaynak ve Okul Müdürü Muammer Okumuş katıldı.

 

Törende öğrenciler Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz’ün hayatını interaktif bir gösteriyle anlattı. Etkinlikte Tayfun Talipoğlu’nun Mustatafa Güzelgöz için yaptığı belgesel de gösterildi.

 

“Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz bir kahramandır”

 

Belgesel gösterisinin ardından sahneye çıkan Tayfun Talipoğlu, okumanın ve bilginin önemine değindi. Talipoğlu, Mustafa Güzelgöz’ün isimsiz bir kahraman olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “

Mustafa Güzelgöz, isimsiz kahramandır. Mustafa Güzelgöz’ü anıyoruz. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bu ülkenin değerlerini bulup ortaya çıkarıyor. Kartal Belediyesi Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz’ün heykelini yaptı. Yakında heykelin açılışı da yapılacak.“dedi.

 

“İnternette yazılan her şey doğru değildir”

 

Günümüzde bilgiye çok kolay ulaşıldığını, internetten bir tuşla dünyanın bilgisine erişilebildiğini ifade eden Talipoğlu, sosyal medyada yayınlanan bilgilerin doğruluğunun tartışılır olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Kitap okumalısınız çocuklar. Televizyon, radyo ve iletişim araçları muhakkak insanlara bilgi veriyor; ama bunların her zaman doğru bilgi verdiği söylenemez. Ülkemizde eğitim konusunda çok sağlıklı bilgiler verilmiyor. Kadına şiddet konusunda sürekli olarak haberler dönüyor; ama haberler de şurada şu kadın ölüyor, şu kadar ölüyor şeklinde veriliyor. Gençlik dizilerindeki fragmanları görüyorsunuz,  hepsinde kadına karşı şiddet var. Kavga, gürültü, entrika dolu. Çocuklar, sizin bir beyniniz var. O beyninizi açık tutup ufkunuzu genişleteceksiniz. Hiç kimsenin mührü olmayacaksınız. Sizler, özgür beyinli insanlarsınız.”

 

“İnsanlık tarihi yok oluyor” 

 

Tayfun Talipoğlu’nun ardından konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise insanlık tarihinin yok edildiğini belirterek şöyle konuştu:” Yeşil otların tamamı pek de masum sayılmaz. Örneğin birçoğu tarihe ve kaldırım taşlarına zarar veriyor. İnsanlık tarihi bu şekilde yok oluyor. 2008’de Norveç’in Bergen şehrindeki fiyortları gezerken taşların arasından çıkan yeşilliklerin genç bir kız tarafından pürmüzle yakıldığını fark ettim. Yanına giderek kıza neden o yeşillikleri yaktığını sordum. Kız da bana ‘Eğer taşların arasında çıkan otları yakmazsam otlar taşları yerlerinden oynatır ve o taşlar yeniden yapılmak zorunda kalır.’dedi. Bergen’deki o kız, bizi kendimize getirdi. İstanbul’da yedi kule surlarının olduğu yerde Samatya Sigorta Hastanesi vardır. Orada ihtisas yaparken yıllarca o surların üzerinde oluşan ağaçlara yeşillik diye baktık. Norveç’te karşılaştığım bu olayın ardından o ağaç ve yeşillikleri, tarihi yok eden katil olarak görmeye başladım. Onun için, surlardaki bütün yeşillikler ortadan kalkmalı. Çünkü insanlık tarihi yok oluyor.” dedi.

 

“Doğru bilgiye ulaşın”

 

Konuşmasında doğru bilgiye ulaşmanın önemine de değinen Başkan Altınok Öz, şöyle devam etti: “ Okuyun, bilgiye ulaşın ve şunu bilin ki bir insan önünde doksan dereceyi net görür, yandaki kırk beş dereceyi ise flu… İşte 45 derecelik açıyı görebildiğiniz zaman kamil insan oldunuz demektir. “

 

Konuşmaların ardından Kartal Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi öğrencileri, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve gazeteci- yazar Tayfun Talipoğlu’na katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

📆 26 Nisan 2016 Salı 18:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR