MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Eserlerini sergilediler.
Eserlerini sergilediler.

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Kulübü öğrencilerinin sene başından beri yaptığı çalışmalardan oluşan resim sergisi açıldı. Serginin açılışına Ahmet Şimşek Koleji Genel Eğitim Öğretim Yöneticisi Yasemin Kumral Şimşek’le birlikte Kolejin Koordinatörü Tuncay Şimşek, Okul Müdürü Bora Esin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“Sanat, akademik başarıyı pozitif etkiliyor.”

 
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimizin sanatsal çalışmaları bizleri her zaman gururlandırıyor. Eğitim öğretimin içindeki en önemli faaliyetlerden birisi de sanatsal faaliyetlerdir. Bu faaliyetler onların yaratıcılıklarını, girişimcilik özelliklerini pekiştirmektedir ve diğer derslerdeki akademik başarılarını pozitif yönde etkilemektedir. Öğrencilerimi kutluyorum.”dedi.
7a921102-1459-4e59-8512-eb78d4a68228 af003b82-a436-4cab-b655-22e22bfa6903
“Sanat, gelecek için harika bir yatırımdır.”
Ahmet Şimşek Koleji Genel Eğitim Öğretim Yöneticisi Yasemin Kumral Şimşek de, konuşmasında sanatın sonsuz bir yelpaze olduğuna vurgu yaparak, “Sanatın hangi dalı olursa olsun denemek, bir şeyler yapmak, kendi kişiliğimizin daha kaliteli olması adına ve gelecek için çok harika bir yatırımdır. Gelişen teknoloji ne yazık ki insanı yavaş yavaş bir robota çevirmektedir. O zaman, insanı insan yapan değerlerden uzaklaşıyor ve teknolojiden başka hiçbir şeyden anlamayan yeni bir ırk türü gelişiyor. İnsanın bu korkunç evrimini kıracak olan tek şey sanattır. Sanatın her kes için açık bir kapısı vardır, sanat sonsuz bir yelpazedir. Kimisi resme, kimisi müziğe, kimisi karikatüre, kimisi yazı yazmaya yönelir. Böylesine güzel işler yapmanız beni çok onurlandırdı, duygulandırdı. Sizi tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.
“Öğrencilerimiz iyi işler çıkardılar.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Dersim Kılıç ise sergiyle ilgili açıklamasında şunları söyledi; “Sergimizde, 9. ve 10 sınıf öğrencilerimizden oluşan Görsel Sanatlar Kulübümüzün 1. Dönem çalışmalarına yer verdik. Yılsonu sergisi için de hızla çalışıyoruz. Resim Eğitimi, Güzel Sanatlar Liseleri dışındaki ortaöğretim kurumlarında İş Eğitimi biçiminde işlenir. Klasik Resim Sanatı Tarihinin kalıcı eserleri ile bunların bıraktığı mirasın ne olduğundan pek söz edilmez, örnekleri ve teknikleri de genellikle gösterilmez. Ders saatlerimiz Resim Sanatını öğrenmek için yeterli olmasa da, ana hatlarına değinerek bir şeyler göstermeye çalıştık ve öğrencilerimizin iyi işler çıkarmalarına tanık olduk. Öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Galeri
📆 24 Şubat 2016 Çarşamba 18:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR