MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Etiyopyalı İşadamlarının Pendik İlgisi
Etiyopyalı İşadamlarının Pendik İlgisi

Otomotiv, bilişim, tekstil, mobilya gibi çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren Etiyopyalı işadamları Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’i ziyaret etti. Yeryüzünde işbirlikleri arttıkça birlik, beraberlik ve bolluğun da artacağını belirten Başkan Şahin, “İşbirlikleri geliştikçe, hem ticari potansiyelimiz artıyor hem de birbirimizi daha iyi tanıyoruz.”dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak ve ticari ilişkiler kurmak üzere Etiyopyalı işadamları Pendik’e geldi. Heyetin kentteki ilk durağı Pendik Belediyesi oldu. Otomotiv, bilişim, tekstil, mobilya gibi çeşitli sektörlere mensup 12 kişilik heyeti Encümen Salonu’nda ağırlayan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, yeryüzünde işbirlikleri arttıkça birlik, beraberlik ve bolluğun da artacağını belirtti. Gelişmekte olan coğrafyalarda buna çok ihtiyaç olunduğuna vurgu yapan Başkan Şahin: “Şunu çok iyi biliyoruz ki işbirlikleri geliştikçe, hem ticari potansiyelimiz artıyor hem de birbirimizi daha iyi tanıyoruz.”dedi.

“İmkânlarınızı dostlarınızla paylaşmadıkça hiçbir zaman bereketiniz olmaz”

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Türkiye’nin son 15 yılda ciddi anlamda ekonomik başarı gösterdiğini söyleyerek, “Bu başarının ardında hükümet ve işadamlarının üstün gayreti var. Mağdur coğrafya üzerinde Türk işadamlarıyla birlikte sivil toplum ve hayır kuruluşlarının yardımlarını görüyoruz. Çok iyi biliyoruz ki ne kadar imkânınız olursa olsun bunu dostlarınızla paylaşmadıkça hiçbir zaman bereketiniz olmaz.”şeklinde konuştu.  Arakan’da yapılan soykırım ve şiddet politikalarına değinen Başkan Şahin, Türk hükümeti ve millet olarak teyakkuz halinde olunduğunu söyledi. Başkan Şahin, Türkiye olarak bunları hiçbir ticari ya da siyasi sonuç için yapmadıklarına vurgu yaptı.

Türkiye’yi yakından takip ediyorlar

Ticari işbirlikleri kurmak için Pendik’e gelen Etiyopyalı heyet, ikinci vatan olarak gördükleri Türkiye’yi yakından takip ettiklerini belirterek, Türkiye’nin gücüne yerinde tanık olduklarını dile getirdi. Oldukça samimi bir şekilde geçen ziyaret, Etiyopyalı heyete hediye takdimiyle sona erdi.  Heyetin Pendik’teki temasları Pendikli işadamlarıyla görüşmeler yaparak devam etti. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda farklı işadamlarından oluşan Etiyopya heyeti Pendik’te birtakım temaslarda bulunmuştu.

 

📆 30 Eylül 2017 Cumartesi 23:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR