MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » EV HANIMLARINDAN KARTAL BELEDİYESİ’NİN ATIK YAĞ KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK
EV HANIMLARINDAN KARTAL BELEDİYESİ’NİN ATIK YAĞ KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

Kartal Belediyesi’nin, ” Atık Yağ Sizden Doğa Dostu Hediyeler Bizden” kampanyasına katılım her geçen gün giderek artıyor. İlçe genelinde okullar ve işyerlerinin yanı sıra ev hanımları da kampanyaya büyük destek veriyor. Evde biriktirdikleri atık yağları Kartal Belediyesi’nin ALO ÇEVRE hattını arayarak teslim eden Kartallı ev hanımları hem çevreye ve doğaya sahip çıkıyor hem de biriktirdikleri 6 litre atık yağ karşılığında 1 litre doğa dostu yüzey temizleyicisi hediye alıyor.

Atık yağların yanı sıra deterjan atıklarının da özellikle denizlere

erdiği zarara dikkat çekmek isteyen Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, kampanyaya katılanlara hediye ettiği doğa dostu yüzey temizleyici, deniz suyuyla bile tüm yıkanabilir yüzeyleri temizleme özelliğine sahip. Ana temizlik maddesi doğal hammaddelerden elde edilen temizleyici, doğada çözünebilen sabun bazlı bir formüle sahip.

Deterjan Atıklarının Denizlere Etkisi: 

Deterjan atıkları, deniz yüzeyinde toplanarak oksijen alışverişini engellerler. Oksijen eksikliği bulanıklık, tabanda aşırı birikme, kokuşma ve canlı türünde azalmaya sebep olur. Deniz canlılarında birikerek toksik etki gösteren deterjan atığı, yüzeysel sularda ötrofikasyona ve alg artışına neden olur. Ortamda alg gelişmesine sebep olan, deterjanlardaki fosfor bileşikleridir.

Ötrofikasyon:

Su ortamında benzin zenginleşmesi ve bunun sonucunda da organik madde üretiminin gerçekleşmesidir. Ötrofikasyon sonucu, su organizmaları ve bitkileri aşırı miktarda çoğalarak fazla oksijen harcanmakta, daha sonra canlıların ölümü hızlanarak sudaki canlı yaşamı kaybolmaktadır.

Kampanyaya katılarak atık yağlarını teslim etmek isteyenler için:
unnamed-22 unnamed-21

Galeri
📆 07 Aralık 2016 Çarşamba 14:24   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR