MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » EVDE BAKIM DERNEĞİ VE BAYINDIR SAĞLIK GRUBU’NUN ORTAK SEMİNERİ
EVDE BAKIM DERNEĞİ VE BAYINDIR SAĞLIK GRUBU’NUN ORTAK SEMİNERİ
Sektörünün öncü kuruluşu Bayındır Sağlık Grubu, Evde Bakım Derneği işbirliği ve Sağlık Bakanlığı İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü desteğiyle yatağa bağımlı hastalarda tedavi ve bakım yaklaşımlarının masaya yatırıldığı “Evde Bakım Günleri” seminerini düzenledi. Alanında uzman farklı alanlardan birçok doktor ve hemşirenin söz aldığı seminer, 18 Şubat Perşembe günü Bayındır İçerenköy Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

 

Bayındır Sağlık Grubu, sağlık sektörünün her alanında düzenlediği etkinlik ve seminerlerle sektörün uzmanlarını bir araya getiriyor ve hastaları ve yakınlarını sağlık sorunları ve çözümleri konusunda bilinçlendiriyor. Grup 18 Şubat Perşembe günü Bayındır İçerenköy Hastanesi’nde yine etkileyici ve dikkat çekici bir etkinliğe daha imza attı.

Evde Bakım Derneği işbirliği ve Sağlık Bakanlığı İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü desteğiyle yatağa bağımlı hastalarda tedavi ve bakım yaklaşımları masaya yatırıldı.

Seminerin açılışında Bayındır Sağlık Grubu Tıbbi Direktör Yardımcısı Prof. Dr. Tayfun Gürpınar, Evde Bakım Derneği Başkanı Aynur Dik söz aldı. Bayındır İçerenköy Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Murat Servan Döşoğlu “yatağa bağımlı hasta kimdir, sorunları nelerdir” gibi konuları aydınlatırken Yaşlı Dostu Koordinatör Hemşiresi Muazzez Şahin ve Sorumlu Hemşire Melek Buçan “yatağa bağımlı hastanın evde bakımının planlanmasını ve hastanın hemşirelik bakımı”nı anlattı.

Bayındır İçerenköy Hastanesi doktorlarından diyetisyen Selin Sezgin “yatağa bağımlı hastaların beslenmesi”ni, FTR Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turhan ve Uzman Fizyoterapist Ayşen Ceran ise “fiziksel aktivitenin fizyolojik ve fonksiyonel sonuçlarını ve önlemleri”aktardı.

Seminerde öğle arasından sonra gerçekleşen bölümlerde ise “evde bakılan hastalarda yara ve tedavi prensipleri” Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Erçöçen tarafından, “evde yara bakım hemşireliği ve uygulamaları” ise Plastik Cerrahi Hemşiresi Gülşah Kali tarafından anlatıldı. Günün son konuşmacısı Psikiyatrist Uzm. Dr. Esra Uğurlu Koçer ise “evde bakımda psikososyal destek” konusunda dinleyenleri aydınlattı.

Bayındır Sağlık Grubu Hakkında

Bayındır Sağlık Grubu’nun temeli, 1992 yılında o zamanki adıyla Bayındır Tıp Merkezi ile hizmet vermeye başlayan Bayındır Hastanesi’ne dayanmaktadır. İş Bankası iştiraklerinden olan grup, kısa sürede sağlık alanında referans kurumlardan biri haline gelmeyi başarırken, bunda, tam zamanlı çalışan rafine hekim kadrosunun yanı sıra, hedeflenen nitelikli hizmet anlayışını sağlamak için kurum tarafından özümsenen temel değerler de önemli rol oynamaktadır. Etik değerlere saygılı, kanıta dayalı tıp ve hasta odaklı hizmet anlayışına sahip Bayındır Sağlık Grubu; Bayındır Hastanesi Söğütözü ile başlayan bu anlayışını kısa sürede Bayındır Hastanesi Kavaklıdere, Bayındır Hastanesi İçerenköy, Bayındır Tıp Merkezi Levent ve İstanbul’da sayısı 5’e ulaşan Bayındır Diş Klinikleri’nde de başarıyla uygulayarak, vermekte olduğu sağlık hizmetinin etki alanını genişletmiştir.

📆 18 Şubat 2016 Perşembe 11:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR