MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » EVDE HERKESİN RESİM YAPTIĞI AİLEYE KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ZİYARET
EVDE HERKESİN RESİM YAPTIĞI AİLEYE KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ZİYARET

Kartal Belediyesi Kartal’da sanatsal faaliyetlerine devam eden dernek ve kişilere ziyaretlerde bulunuyor.

 

 

Belediye’nin kültür merkezlerinde sergi açan Sadık Varel’den sonra Ali Yağcı’yı da ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar; sanatçı aile ile bir süre görüştü.

 

 

Sanatçı bir aileye sahip olan Ali Yağcı’nın resim ve heykel ile uğraşan aile üyeleri ise, Şeyhmus Yağcı, Necmettin Yağcı, Hayreddin Yağcı, Nusrettin Yağcı, Serdar Yağcı, Yılmaz Yağcı, Meral Yağcı, Umut Yağcı, Kerem Yağcı, Gizem Yağcı, Yetkin Yağcı, Elif Sıla Yağcı, Berk Erbil Yağcı, Gürcan Yağcı, Seçkin Yağcı ve Dilan Yağcı…


RESSAM-ALİ-YAGCİ (1)

Bu arada aile ile bağı olanlar da resime yönelmiş durumda. Aile adına oluşturduğu albümün girişinde Necmettin Yağcı, “Toplum bireylerinin çoğu, çocuklarının iyi bir meslek sahibi olmasını ve bu amaçla iyi bir eğitim almasını istemektedir. Ancak, sanat eğitimi alarak, sanat üretebilecek çocuklara bu olanak verilmelidir. Çocuğun sanatçı olması şart değildir. Sanattan anlayan veya zevk alan bireylerin çoğalması toplum yararına olacaktır.

 

Kaldı ki sanat; estetik kavramı dışında çocuğu; özgür düşünmeye, özgür çalışmaya ve yönetmeye çalışır. Üreten, seçen beğenen, kendini ifade edebilen çocuk, içinde yaşadığı toplumun bir üyesi, geleceğin temsilcisidir. Sanat; Özgür, barışçı, insancıl, yaratıcı ve toplum ile bütünleşmiş, değişen şartlara göre kendini yenileyebilen, geleceğin izlerini yansıtan çocukların yetişmesi için vazgeçilmez bir dünyadır.” diyor.

 

 

Ailenin bu bakışı ile nerede ise tüm bireyler sanatın bir dalı ile ilgileniyor. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Ali Yağcı ve eşine Kartal Belediyesi Kültür Müdürlüğü olarak sanat ve kültür adına Kartal’da yapılacak her etkinliğe açık olduklarını ve farklı projelere desteklerinin de devam ettiğini söyledi.  Ali Yağcı ve eşinin yaptığı resimleri ve çalışmaları da bir süre izleyen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Gürer, Kartal Belediye binasının Kartal Belediye Başkan Op. Dr. Altınok Öz talimatı ile sergi alanına dönüştürüldüğünü ve bu alanda açılan sergilerin de yoğun ilgi görmesinin bu bağlamda Kartal için bir ayrıcalık olduğunu ifade etti.

Galeri
📆 24 Şubat 2015 Salı 15:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR