MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » EYT’nin Staj Mağdurları Kartal’dan Seslendi
EYT’nin Staj Mağdurları Kartal’dan Seslendi

EYT’nin staj ve çıraklık mağdurları Kartal Meydanında bir araya gelerek mağduriyetlerinin giderilmesi taleplerini yinelediler.

Kartal meydanında bir araya gelen Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu ile İstanbul Staj ve Çıraklık Sigorta Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri taleplerinin kabul edilene kadar mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdiler.

Murat Bal; “Kanunun yerel seçimlerden önce yasallaşacağını düşünüyoruz”
Grup adına açıklama yapan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal; “Staj ve çıraklık mağduriyetinin giderilmesi için 2017 yılında Ankara’da kurulan derneğimizden sonra 2023 yılında ilk etapta İstanbul’da kurulan derneğimiz daha sonra bütün Türkiye çapında 20’ye ulaştı. Bu ay itibariyle de federasyon çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bunu yapmaktaki amacımız staj ve çıraklığın işe giriş olarak tescil edilmesi. Bizim işe girişimiz E-Devlet sisteminde görüldüğü halde emeklilikte geçecek şekilde bir kanuni düzenleme maalesef yok. Bir kanuni düzenleme yapılarak bizim işe girişimizin emeklilikte de geçerli olmasını talep ediyoruz. Bunun için siyasi partileri ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimiz sırasında bizim haklı olduğumuzu hepsi vurguladılar. Bununla ilgilide çalışmaların yapılacağını belirttiler. Çalışma Bakanlığı’nda bizimle ilgili çalışmanın bitmiş olduğunu biliyoruz. Bizde bunun meclise kanun tasarısı olarak gelmesini bekliyoruz. Meclis açıldıktan sonra bunun meclise gelip yerel seçimlerden önce yasallaşacağını düşünüyoruz” dedi.

Selçuk Aydın; “Haklı Talebimizin Karşılanmasını İstiyoruz”
İstanbul Staj ve Çıraklık Sigorta Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Selçuk Aydın ise yaptığı açıklamada; “2017 yılında Ankara’da yakılan meşale sonrasında tüm yurtta derneklerimiz kurulmaya başlandı. Şu anda aktif bir şekilde sahada çalışıyoruz. Ankara’da gerekli görüşmelerimizi yaptık. Kendileri bize destek vereceklerini söylediler. İnşallah gün sonunda haklı talebimizi karşılayacaklarını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Galeri
📆 24 Temmuz 2023 Pazartesi 10:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR