MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Eyüplü Minikler Tekne Orucunu Çok Sevdi
Eyüplü Minikler Tekne Orucunu Çok Sevdi

Eski bir gelenek olan ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından Eyüp’te yeniden hayata geçirilen tekne orucu etkinliği, miniklere Ramazan sevincini dolu dolu yaşatıyor. Tekne orucu etkinliğinde sahnelenen Karagöz-Hacivat gösterisi ise miniklerin mutluluklarına mutluluk katıyor.

 
Eyüplü çocuklar Ramazan’ı farklı yaşıyorlar. Çocuklar için düzenlenen birbirinden eğlenceli, eğitici ve Eyüp’ün manevi havasıyla dolu etkinlikler sayesinde çocuklar, ömür boyu unutulmayacak Ramazanları yaşıyorlar. Unutulmaya yüz tutmuş eski bir Osmanlı geleneği olan “tekne orucu”, Eyüp’te Başkan Remzi Aydın’ın öncülüğünde yeniden yaşatılmaya başlandı. Her gün çok sayıda çocuk tekne orucu etkinliğine katılıyor, öğle ezanıyla birlikte oruçlarını açıyorlar. Çocuklar oruç tutmanın manevi hazzını yaşıyor ve yaşıtlarıyla birlikte eğlenceli bir şekilde oruçlarını açmanın mutluluğuyla doluyorlar.

 
Çocukların bu mutluluğuna Başkan Aydın ve eşi Tülay Aydın da ortak oluyor. Tekne orucu etkinliğine katılan Başkan Aydın ve eşi, çocuklarla birlikte gösterileri izleyip kendi elleriyle iftariyeliklerini dağıtıyorlar. İftar sofralarında çocuklar Ramazan topu yerine ellerindeki balonları patlatıyorlar. Çocuklar, oruçlarını açtıktan sonra Başkan Aydın ve eşi Tülay Aydın ile birlikte ellerindeki balonları gökyüzüne bırakıyor.

 

📆 23 Haziran 2016 Perşembe 14:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR