MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Manşet, Pendik » Festival alanında gündüz sanat, gece eğlence.
Festival alanında gündüz sanat, gece eğlence.

Uluslararası Geleneksel Sanatçı Buluşması kapsamında her akşam sahil festival alanında ayrı bir etkinlik düzenleniyor. Gölge oyunu, halk oyunları ve konserlerin yer aldığı sahne programlarına Pendikliler büyük ilgi gösterirken, sanat ve eğlence bir arada yaşanıyor.
Bu yıl 9’uncu kez Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması’na ev sahipliği yapan sahil festival alanı, geç saatlere kadar ziyaretçi akını yaşıyor. 28 ülkeden 62 sanatçının katıldığı etkinlik, dünyanın farklı coğrafyalarından kültürleri bir araya toplayan stantlarıyla adeta bir BM köyünü andırıyor. Gündüz saatlerinde farklıkültürlerin eserlerini gören, sanatçılarıyla tanışarak ürünlerin n nasıl yapıldıklarına tanık olan Pendikliler, akşamları da festival alanında düzenlenen gösterilerde buluşuyor.
Pendik Belediyesi tarafından organize edilen sahne programları, her akşam Türk Gölge Oyunu ustası Hayali Suat Veral’ın Karagöz Hacivat gösterisi ile başlıyor. Ardından Pendik’te faaliyet gösteren çeşitli derneklerin halk oyunları gösterisi ve konserleri yer alıyor. Sahne programlarına PEFHEM, Bosna-Sancak Derneği, Pendik Kültür Derneği, Pendik Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, PENFOLK, Pendik Musiki Derneği, PENHAD ve Pendikliler Derneği katılıyor.

pendik_belediyesi_festival_
Yerlerinde duramadılar
Pendik Kültür Derneği tarafından sunulan folklör gösterisi ve Türk Sanat Müziği konseri de Pendiklileri coşturmaya yetti. 7’den 70’e kendisini piste atanlar karşılıklıoynarken, izleyenlerden de bol bol alkış aldılar. Tıklım tıklım dolan alanda yer bulamayanlar ise, çimenlere oturarak gösterilerin keyfini çıkardı. Sahne gösterileri, 29 Eylül Pazar günü festival ile birlikte sona erecek.

Galeri
📆 27 Eylül 2013 Cuma 10:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR