MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Festival, Büyük Bir Coşkuyla Başladı
Festival, Büyük Bir Coşkuyla Başladı

12. Pendik Uluslararası Çocuk Festivali Kavakpınar Mahallesi’nde düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Bu pazar sona erecek festivalin ilk gününe Makedonya, KKTC, Moldova, Arjantin ve Pendikli çocuklar performanslarını sergiledi.

 

23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramı kapsamında 12.si düzenlenen Pendik Uluslararası Çocuk Festivali başladı. Festival kapsamında ilk olarak Kavakpınar Mahallesi’nde kortej yürüyüşü düzenlendi. Korteje katılan hem Türk hem yabancı uyruklu çocuklara mahalle sakinleri yürüyüşleri boyunca sevgi gösterisinde bulundu. Kavakpınar Mahallesi Ahmedi Hani Kültür Merkezi Etkinlik Alanı’nda sona eren kortej yürüyüşü sonrası performans gösterileri başladı. Makedonya, KKTC, Moldova, Arjantin ve Pendikli öğrenciler sırayla yeteneklerini gösterdi. Yetenekleri kadar kostüm ve kıyafetleriyle de dikkat çeken 23 Nisan çocukları program sonunda büyük alkış aldı.

Yabancı konuklara Beatbox sürprizi 

Festival alanında düzenlenen etkinlikte sahne alanları arasında Pendikli Serkan Kılıç, mini Beatbox konseriyle izleyenlere sürpriz yaptı. Daha önce Ahi Evran Kültür Merkezinde yeteneğini gösteren Kılıç, yabancı melodilerin yanı sıra Pendik için hazırladığı özel performansı sergiledi. Öte yandan Serkan Kılıç’ın gösterisinin ardından İstiklal Marşı, Türk Sanat Müziği, Türk Pop Müziği ve Ezgi Marş İlahi Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler sahne aldı. Özellikle Zübeyde Hanım Ortaokulu’ndan Gizem İncirkuş’un yanık sesiyle İstiklal Marşı’nı okuması izleyenlerden büyük alkış aldı.

Karagöz ve Hacivat Sergisi bu pazar açılıyor

Festival kapsamında hazırlanan Karagöz ve Hacivat “Öğreten Seyirlik Perde” Sergisinin açılışı bu Pazar günü (23 Nisan)  gerçekleştirilecek. Hacivat ile Karagöz’ün Osmanlı topraklarına gelişinin 500. yılı münasebetiyle düzenlenecek sergide hem yerli hem de yabancı konuklar için minik bir gösteri yapılacak. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ndeki serginin açılış sonrası özel olarak karartılmış bölümde Hacivat Karagöz Oyunu oynanacak.

Türk-Macar Dostluk Parkının açılışı yapılacak

23 Nisan Uluslararası Pendik Çocuk Festivali kapsamında düzenlenecek bir diğer etkinlik Macaristan Kispest Kardeş Şehir Parkı’nın açılışı olacak. Pendik Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan parkın açılış törenine Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in yanı sıra Macar yetkililer ile festival kapsamında Pendik’e gelen yabancı konuklar da katılacak.

📆 21 Nisan 2017 Cuma 11:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR