MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ”FİKİRLERİN FİKİRLERİMİZDİR”!
”FİKİRLERİN FİKİRLERİMİZDİR”!

Önderimizin Fikirlerini  Benimsemek

Bize öğüt verecek olan Mustafa Kemal’in sarı saçı, mavi gözü değil; onun gerçekçi ve yaratıcı düşünceleriydi. Onun sarı saçı, mavi gözü bize ancak ilham verebilir.

Biz onu hiç görmeden sevdik. Düşüncelerini özümüz gibi benimsedik. Fakat biz onun düşüncelerini benimserken ne deniz mavisi gözlerine baktık ne de altın sarısı saçlarına… Fikirlerinin doğruluğu, yaratıcılığı o kadar olağanüstü ki… Öyle amansız bir durumda böyle biri sadece ama sadece ‘mucize’ olarak adlandırılır.

Onun izinde ilerleyen bir toplumun kölelikten, hatta ölümden bu günlere – özgürlüğe, modernliğe, demokrasiye…- getirmesi de bunu kanıtlar nitelikte.

Ben bu  ülkede yaşayan bir  vatandaş olarak ,ölümünün üzerinden 79 yıl geçmesine rağmen hâlâ ölümsüz olan bir kahramanın düşüncelerinden gidiyorum. Ve her ne olursa olsun hakikati bulacağıma eminim. Onun yolunda ilerlemek bile hakikati bulmaktır. Neden mi ? Çünkü Kurtuluş Savaşı’nda bir yere gitmek için araba tekerliklerini bezle doldurup giden lider doğru yolu bulmuştur, yaratıcıdır, gerçekçidir. Öylesine amansız günlerde bunu yapmaya da bilirdi. Soruyorum, hanginiz bunu yapardınız? Böylesine millet ve vatan aşkıyla yanıp tutuşan adamın yolundan ayrılmak sadece cehalettir.Cehaletinize teslim olmayın….

Bizlere  bunca emanet ve öğüt veren Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Onun bu derece ölümsüz yapan ne gözüydü ne de saçı… Onun düşünceleriydi.Ve biz onun fikirlerini düşüncelerini ilelebet yaşatacağız…

saygılarımla

Nuray yılmaz

📆 23 Mart 2017 Perşembe 22:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR