MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » “Gaza Anlayışı Bizim En Önemli Değerlerimiz Arasındadır”
“Gaza Anlayışı Bizim En Önemli Değerlerimiz Arasındadır”

19 Eylül Gaziler Günü programı çerçevesinde Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Sultanbeyli Belediyesi ve Sultanbeyli Kaymakamlığı’nın Gaziler Günü adına ortaklaşa organize ettiği programda şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.

Programda konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin sözlerine 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak başladı. Sözlerine devam eden Başkan Keskin, “Anadolu topraklarının kazanılmasında, milletimizin ve ülkemizin varlığını devam ettirmesinde, birlik ve beraberliğimizin daim kılınmasında gaza anlayışı bizim en önemli değerlerimiz arasındadır. Bu vatanın her bir karışında, yürüdüğümüz yollarda, bu topraklar üzerinde aldığımız her nefeste şehitlerimizin ve gazilerimizin izi vardır. Bu Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, birlik ve beraberliğimizi 1000 yıldan bu yana devam ettirmemizde her gaza erinin, gazinin, şehidin kanı vardır.” ifadelerini kullandı.

Bu milletin gazi bir millet olduğunu söyleyen Başkan Keskin, “Bu millet istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda canını hiçe sayan dünyada eşi ve benzeri olmayan bir millettir. Bu millet vatanının bir karışına dahi göz dikildiğinde göğsünü siper eden, kurşunların ve tankların üzerine yürüyerek ay yıldızlı bayrağına sahip çıkan onurlu bir millettir. 1071 yılındaki Malazgirt’ten bu yana Çanakkale Savaşı’nda, İstiklal Harbi’nde, terörle mücadelede ve son olarak 15 Temmuz günü kanlı darbe girişiminin püskürtülmesinde bu millet vakti ve zamanı geldiğinde neler yapacağını dünyaya kanıtlamış ve bir kahramanlık destanı yazmıştır.” dedi.

Bu ülkenin nice savaşlar gördüğünü belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, “Bu ülke nice savaşlar, nice çatışmalar görmüş olup tüm bu durumlarda istiklal ve istikbali için her daim teyakkuzda olmayı bilmiş, onurunu, bayrağını çiğnetmektense ölümü göze almıştır. İşte bu aziz milletin son kahramanlık destanı 15 Temmuz günü FETÖ’cü teröristlere karşı yazmış olduğu kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz günü darbe görünümlü sinsi bir işgal planıyla bu topraklara göz dikenlere karşı aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inerek hainlere gereken cevabı vermiş, 1000 yıllık medeniyetine ve tüm dünyanın belki de tek umudu olan bu topraklara sahip çıkmayı bilmiştir. Bu aziz milletin her bir ferdi gazi olduğu gibi 1071’den 15 Temmuz hain darbe girişimine gelene dek düşmana direnen her gaza erimizin bizim için kıymeti büyük olmakla birlikte bu toprakların vatan olarak kabul görmesi onların sayesindedir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Programda son olarak konuşan Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay ise Gaziler Günü’nü kutlayarak, “Aziz milletimiz devletimiz, bayrağımız ve ülkemiz söz konusu olduğunda şehit ve gazi olmaktan asla çekinmemiştir. Şehit ailelerini ve gazilerimizi kendi ailemiz olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından sona erdi.

 

📆 22 Eylül 2017 Cuma 13:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR