MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANNESİ ZÜBEYDE HANIM KARTAL’DA ANILDI
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANNESİ ZÜBEYDE HANIM KARTAL’DA ANILDI

Kartal Belediyesi’ne bağlı Atalar Merkez kreşinde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 92. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. Törene, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk, Kartal Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye Başkan Danışmanı Özbey Peşken, Özel Kalem Müdürü Fehmi Okay, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Muhtarlar ve kreş sorumluları ile öğretmenleri katıldı.


unnamed

 

Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz “Bugün anneler kendilerini Zübeyde Hanım’ın yerine koysunlar. Her annenin çocuğu da bu örneği yaşadığı takdirde bir Mustafa Kemal’dir. Bu ülke Mustafa Kemallerle mutlaka ayakta duracaktır” şeklinde konuştu.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşması yapan Kreşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, kreşlerde önemli gün ve haftalarda etkinlikler düzenlediklerini, Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımı saygı ile andıkları belirterek “Bugün de, Kartal’da 1 olan Kreş sayısını 11’e çıkaran, 570 öğrenci ve 70 öğretmen ile büyük bir aile yaratan ve yeni kreşlerle düzenli bir  eğitim için destek sağlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, veliler ve öğretmenler adına içtenlikle teşekkür ediyorum. Bana böylesi bir sorumluluk veren aileler adına bu sözleri ifade etmek istiyorum”dedi. Gürer daha sonra Başkan Altınok Öz’ü konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasında“ Atatürk’ü iyi anlamamız ve öğrenmemiz gerekir.18 Mayıs 1919’da bu coğrafyada bir Atatürk yoktu, bir komutan vardı. Ama 19 Mayıs 1919’da bir Atatürk ortaya çıktı. Onun izinde 90 yıldır yürüyoruz” dedi. Zübeyde Hanım’ın kelimelerle tarif edilemeyeceğini dile getiren Başkan Altınok Öz, “ İngiliz lordun dediği gibi ‘Her ülkeye yüzyıllar içinde bir dahi gelir, o da 21 yüzyılda Türklere nasip oldu.’ O dahi Mustafa Kemal’dir. O dahiyi dünyaya getiren Zübeyde Hanımı rahmetle, minnetle anıyoruz. Bugün anneler kendilerini Zübeyde Hanım’ın yerine koysunlar. Her annenin çocuğu da bu örneği yaşadığı takdirde bir Mustafa Kemal’dir. Bu ülke Mustafa Kemallerle mutlaka ayakta duracaktır” şeklinde konuştu.

 

 

Daha sonra Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar, Zübeyde Hanımın hayatını anlatan bir konuşma yaptı. Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü Merkez Kreş öğrencileri,  şiirlerle Zübeyde Hanım’ı andı. Minikler, Atatürk ve Zübeyde Hanım’ı canlandırdıkları oyunla da izleyenlerin beğenisini topladı. Kartal Merkez kreş öğretmenlerinin oluşturduğu koro Atatürk sevdiği türküleri seslendirmesi ise büyük beğeni topladı. Merkez krşe sorumlusu  Nilgün Üçkamer ve kreş müzik öğretmeni ile birlikte sunulan programda Zübeyde Hanımın hayatını konu alan sinevizyon gösterisi izlendi.

 

 

Galeri
📆 14 Ocak 2015 Çarşamba 16:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR