MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Kartal, Manşet, Toplum » GELECEĞİN DANSÇILARI KARTAL’DA YETİŞİYOR.
GELECEĞİN DANSÇILARI KARTAL’DA YETİŞİYOR.

Kartal Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu’na kayıtlar devam ediyor. 1 Eylül’den bu yana devam eden kayıtlar, 10 Ekim 2013’e kadar devam edecek. 7-14 yaş arası çocukların ücretsiz olarak kabul edildiği Kartal Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nda kontenjan konusunda herhangi bir sınırlama yok.
Kayıtları yapılan çocuklar daha sonra Kartal Belediyesi Halkoyunları Eğitmenleri Kemal Alpay ve Hayati Apaydın yönetiminde eğitimlerine başlayacaklar.
Öte yandan Kartal Belediyesi, bu yıl Çocuk Halk Dansları eğitimine ek branşlar ve dersler de ekleyerek geleceğin dansçılarına daha geniş bir yelpaze sunuyor. Kartal Belediyesi ve Kartal Folklor Derneği’nin işbirliğiyle bu yıl Çocuk Halk Dansları Kursu’na, Türkiye’nin her yöresinden folklor figürlerinin öğretildiği derslerin yanısıra modern dans ve bale dersleri de eklendi. Ayrıca çocukların, müziği daha doğru hissetme ve ritim duygularının gelişmesini sağlamak amacıyla kursta bu yıl “Müzik ve Ritim” dersi de yer alacak.
Dansa gönül veren 7 – 14 yaş arası Kartallı çocuklar, eğitimlerinin sonunda da Kartal Belediyesi’nden sertifika alacaklar.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Çocuk Halk Dansları Topluluğunun yeni dönemine ilişkin yaptığı değerlendirmede “Çocuklarımızın sanatla iç içe olması, sanat eğitimi alması bizim için çok önemli. Bir toplumu daha ileri seviyelere taşıyacak, geliştirecek tek şey kültür ve sanattır. Biz, kültür sanat faaliyetlerine böyle bakıyoruz. Kartallı çocuklarımızın yeteneklerini fark etmeleri ve geliştirip hayatlarına doğru yön vermelerini sağlamak için kültür ve sanat çalışmalarımızı, eğitimlerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Kartal Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nun yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılında kurulan Kartal Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nda yaklaşık 200 Kartallı çocuk dans eğitimi almaya devam ediyor.
Yurt içinde birçok il ve ilçede, kardeş belediyelerde gösteriler sergileyen Kartal Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu, yurt dışında da birçok etkinlikte yer alarak büyük takdir topladı.

📆 14 Eylül 2013 Cumartesi 12:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR