MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, Manşet, Politika, Toplum » GELECEĞİN GENÇLERİ
GELECEĞİN GENÇLERİ

Gelecek Partisi geçtiğimiz yılın Aralık ayında eski Başbakanlardan Prof. Dr Ahmet Davutoğlu tarafından kurulmuştu.


2014-2016 yılları arasında Ak Parti Hükümetinin Başbakan’ı Olan Davutoğlu Partisinden ayrıldıktan sonra kurduğu Gelecek Partisinin adı gibi Geleceğin Partisini olduğunu söylerken,özellik le Ülke gençlerine güvendiğini ve Partisinin gençlerle daha da güçleneceğini dile getirdiği söylemlerini takip ettik.

Yaklaşık 72 İlde teşkilatlanmasını tamamlayan Gelecek Parti’sinin İstanbul Gençlik Kolları Başkan’ı Av.Semih Kolsuz’la bir araya geldik.


Yaklaşık iki saat süren söyleşimizde Genç Başkan’a sorular sorduk oda sorularımızı içtenlikle cevapladı.


Aslen Niğdeli ama doğma büyüme İstanbul’lu olan Av.Semih Kolsuz Güngören’de büyümüş. Sakarya Üniversitesinden mezun olduktan sonra Avukatlık mesleğini sürdüren Kolsuz’la yaptığımız söyleşimize;

  • Siyaset nasıl başladı ? sorusu ile başladık….
    ” Hukuk fakültesine gitme amaçlarımdan bir tanesi de aslında mesleğimin yanısıra siyasette yapmaktı.
    Küçüklüğümden bu güne hayalimdi siyaset o yüzden bu mesleğin içerisinde olursan ikisini bir arada daha rahat yürütebilirim diye düşünerek başladım siyasete”.
  • Çok gençsiniz, siyaset dünyanız da sanırım hep Ak Parti ve Sayın Erdoğan vardı…Daha eskileri hatırlamanız biraz daha zor sanki …!!!
    ” Aynen öyle oldu, gözümüzü açtık Ak Parti ve hala aynı Parti hükümeti devam ediyor…Geçtiğimiz süreçte mevcut iktidarın güzel şeyler yaptığını da gördük, bunları yok sayamayız ama günümüz Türkiye’sine baktığımız da gidişatın iyi olmadığı ve buna bir dur dememiz gerektiğini düşündüğüm için Siyasete girdim”…
    Aslında benin asıl hayalim Ankara Siyasala girip bu işin eğitimini alarak siyaset yapmaktı.olmadı yaşımda daha fazla ilerlemeden Gelecek Partisinde siyaset yapmaya karar verdim”
  • Neden Gelecek partisi ?
    ” Hukuk fakültesinde bir gün bir derste bir Hocamız ders esnasında elindeki kitabı kapatıp,Ülke’de siyaset bitmiştir dedikten sonra siyasete olan hevesim de inancımda kırılmıştı…
    Hal böyle olunca mesleğime devam edeyim o zaman diye düşündüm zaten Hakim,Savcı olmak gibi bir düşüncem de yoktu, emir altın da çalışmayı pek sevmediğimden olsa gerek.
    Gelecek Partisinin kurulma aşamaların da arkadaşlarımın da telkinleri ile toplantılarına katıldım, anlatılanları dinledik,bazı şeyler sıcak geldi o toplantılardan sonra bana.
    Sayın Davutoğluyla öncesinde hiç bir tanışıklığım yoktu,kendisi siyasetin kirlenmemiş isimlerindendi ve halk tarafından seviliyordu.
  • Baktım Sayın Genel Başkanımızın ismi ismi kötü şeylerle de anılmıyor ve sizde takdir edersiniz İktidar Partisin de Genel Başkanlık ve Başbakanlık yapıp ayrılmak kolay birşey değil bu durum da beni çok etkiledi kararımı veriken ve Gelecek partisinde siyaset yapmaya karar verdim”
  • Sayın Davutoğlunun Ak Partiden ayrılma sebebi Başkanlık sistemine geçişe karşı olduğu içinmiydi ?
    ” O da var tabi sebepler arasın da ama , asıl sebep şudur..!!!
    Başbakanlık süreci başladığın da Sayın Davutoğlu geçmişte yaşanmış olan yolsuzluk söylentilerinde adı geçen arkadaşlarımızı Yüce Divan’a gönderelim, tamam onlar bizim arkadaşlarımız ama yargılansınlar temizlerse eğer temiz olarak o mahkemeden çıkıp bizlerle beraber yine yollarına devam etsin demesine edilen itirazlardı.
    Bir de o dönemde çıkarmak istediği bazı yasalar vardı, o yasalar hala gündem de ve Gelecek partisi İktidar olduğunda ilk olarak o yasalar çıkarılacaktır.
    İmar yasası, Şefaflık yasası, Kamu İhale kanunugibi yasaları gündeme getirmişti o dönemde Genel Başkanımız.
    Çıkaracağımız Siyaset Kanunu Yasası ile Ülkeye şunu getireceğiz siyasetçiler siyasetten para kazanmayacak, siyasetçiler siyaseti hizmet olarak görecekler…
    Gelişmiş Ülkeler de durum aynen böyledir bizler de onların uyguladığı bu modeli ülkemizde uygulayacağız”Gelecek Partisini seçmem de etkili olan bir iki isim vardı , mesela bir tanesi Selim Temurcu, İstanbul İl Başkanlığı yapmış bir isim ve belkide ilerleyen zamanlar da Milletvekili bile olabilirdi Parti de kalsaydı ama o isim bile Partisini bırakıp Gelecek Partisine geçtiyse bildiği bir şey vardır dedim kendi kendime”
  • Direk İstanbul İl Gençlik Kolları olarak başlamak nasıl bir duygu ?
    ” Aslında direk sayılmaz, öncesinde Partinin kuruluş aşamasında bir çok toplantısına katıldım, sonraki süreçte böyle bir görev teklif edildi bende kabul ettim.
    Bu görev bana ne getirir, ne götürür yada ben nekadar yapabilirim,faydalı olabilirim bilemem bunu da zaman gösterecek”
  • Diğer Partilerin oturmuş bir Gençlik kolları ve kendilerine göre bir çizgileri var sizin gençliğinizin siyasi bakış açısı ne olacak ?
    ” Bizim gençliğimiz şöyle bir gençlik olacak,bizim gençliğimizin ;
    -Cumhuriyetin kurucu değerleri ile bir sıkıntısı olmayacak
    -Ülkenin Üniter yapısı ile sıkıntısı olmayacak
    -İnsanların kutsalı ile bir sıkıntısı olmayacak
    -Yolsuzluğa,Rüşvete,bulaşmayan ilkelerimizle örtüşen bir gençlik olacak
    bunları ana şart olarak sunuyoruz ve bunları bizimle yaşayacak her gence kapımız açık”
  • Gelecek Partisi geleceğin partisimi ?
    ” Evet Gelecek Partisi geleceğin partisi, neden mi ?
    18 yıllık bir iktidar ve bu iktidarı yıkacak bir partinin olmayışı algısının tavan yaptığı Ülkemizde,korku atmosferine rağmen omuz omuza bir araya gelmişlerin partisi Gelecek Partisi.
    Geçmişimize ağıt yakmaya değil yep yeni şeylerle geldiğimiz için geleceğin partisi Gelecek Partisi.
    Susmaya değil konuşmaya geldiğimiz için,geleneklere bağlı ama özgürlükçü olduğumuz için,Gelecek Türkiyenin sloganıyla yola çıktığımız için biz geleceğin partisiyiz”
  • Olası bir erken seçime hazırmısınız ?
    ” Hazırız ve hazırlanmaya da devam ediyoruz. Yaklaşık 72 ilde yapılanmamızı yaptık sayılır, İstanbul’da da İl Başkan’ımız Avukat İsa Mesih beyle koordineli olarak çalışmalarımız devam ediyor.
    Sevgili İl Başkan’ımız da deneyimli bir siyasetçi, yıllarca Kadıköy Ak Parti İlçe Başkanlığını başarıyla sürdürmüş bir siyasetçi.
    Netice de seçimlerden korkmuyoruz, çalışmalarımız devam ediyor ve edecekte bizler diğer yeni kurulan partiler gibi olası bir seçimde ittifak peşinde , ya da Vekillik, Bakanlık gibi makamların peşin de değiliz.
    Biz iktidar olmayı hedefledik, Sayın Genel Başkanımız Prof.Dr Ahmet Davutoğlu ile İktidara doğru emin adımlarla yürüyoruz.
    Tüm kademelerimizle seçime hazırız”
  • Son olarak okurlarımıza ve seçmenlerinize ne demek istersiniz ?
    ” Öncelikle sizlere çok teşekkürler ederim, bu fırsatı bizlere tanıdığınız için, malum medya dünyasın da bu tip söyleşilere ve tv programlarına pek fırsat bulamıyoruz…
    Sevgili okurlarınız ve bizleri destekleyen seçmenlerimize güzel günlerin yakın da olduğu müjdesini vermek istiyorum.
    Bizler kararlıyız, geleceğin partisi biziz ve Gelecek Partisi Türkiye’ye umut olmaya geliyor.
    Gelecek olarak BURADAYIZ !
    çözüm olarak buradayız güçlü ve sağlam bir Türkiye için buradayız”
    dedi ve sözlerini noktaladı.

  • Genç Başkan’a çıktığı bu yolda başarılar dileyerek söyleşimizi noktaladık…

Murat Karaca
Kasım 2020

Galeri
📆 03 Kasım 2020 Salı 20:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR